Спорът с 'Уолт Дисни' може да докара републикански гласове на губернатора на Флорида

OFFNews 26 април 2023 в 18:11 2632 0

Десантис

Снимка CNN

Рон Десантис

Спорът между губернатора на Флорида Рон Десантис и "Уолт Дисни" заради щатски закон, който забранява уроците по сексуална ориентация и полова идентичност в обществените училища, може да увеличи подкрепата към него сред републиканските избиратели в САЩ, ако той се кандидатира за Белия дом, предаде Ройтерс, позовавайки се на проучване.

Повече от година Десантис и "Дисни" са в пререкания, след като бившият главен изпълнителен директор на компанията се изказа срещу законопроект, който републиканците от Флорида нарекоха Закон за родителските права в образованието, а критици "Не казвай гей".

Четиридесет и четири процента от отговорилите в двудневното проучване, приключило вчера, заявяват, че имат по-благоприятно мнение за Десантис след конфликта с "Дисни". Това го накара през февруари да подпише ответен закон, целящ да лиши компанията от правомощията ѝ за самоуправление в нейните паркове в района на Орландо.

Не беше ясно дали конфликтът ще помогне на губернатора на Флорида да получи подкрепа сред повечето избиратели, ако той официално се включи в президентската надпревара следващата година и ги спечели, превръщайки се в претендент на партията на демократа президент Джо Байдън.

73% от анкетираните, в това число 82% от демократите и 63% от републиканците, са заявили, че е по-малко вероятно да подкрепят кандидат, който подкрепя закони, целящи да накажат дадена компания за нейните политически или културни позиции, се твърди още в анкетата, цитирана и от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews