Списание Time обяви Зеленски и духа на Украйна за Личност на годината

OFFNews 07 декември 2022 в 15:51 2867 10

корица

Снимка Time

Корицата на списание Time, което обяви Зеленски за Личност на годината.

Списание Time обяви украинския президент Володимир Зеленски за човек на годината. "Личност на годината. Володимир Зеленски и духът на Украйна", гласи заглавието и подзаглавието на корицата на американския брой на изданието.

Ден преди това британският вестник Financial Times също обяви Зеленски за човек на годината, но решението на американския Time е това, което всяка година се отразява в новините и се обсъжда по целия свят, коментира Би Би Си.

"Владимир Зеленски и духът на Украйна са обявени за Личност на годината на Time за това, че доказаха, че смелостта може да бъде също толкова заразителна, колкото и страхът, за това, че обединиха нации и държави и ги издигнаха в защита на свободата, за това, че напомниха на света за крехкостта на демокрацията - и на мира", обяснява решението си списанието.

"Тазгодишният избор беше най-лесният в нашата памет. Битката за Украйна изпълва някои с надежда, други със страх, но така или иначе, Владимир Зеленски разтърси света по начин, по който никой не го е правил от десетилетия", пишат от екипа на списанието.

"Решението му да остане в Киев и да привлече световната подкрепа за Украйна, след като руските бомби започнаха да падат на 24 февруари, се оказа съдбоносно", продължават авторите на статията... - От първия си 40-секунден пост в Instagram на 25 февруари, с който показа, че кабинетът му и гражданското общество са непокътнати и на мястото си, до ежедневните му видеопослания до парламентите, Световната банка, наградите "Грами" и други, украинският президент беше навсякъде. Неговата информационна атака промени климата в геополитиката и предизвика вълна от действия, която заля света."

На 5 декември Financial Times нарече Зеленски "олицетворение на смелостта и стоицизма на украинския народ в борбата му срещу руската агресия". Президентът на Украйна се превърна във флагман на демократичния свят в глобалната борба срещу авторитаризма, която може да определи хода на този век, написа тогава изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

10

Джендо Джедев

08.12 2022 в 08:49

Линкси,

Путин беше човек на годината за 2007. Тогава имаше защо. Много скоро след това, обаче, си показа истинското "аз".

1056

9

Linxlinn

07.12 2022 в 18:40

Ами Тайм преди няколко години бяха обявили и путин за човек на годината. Обърнали са палачинката явно. Това, че в момента е модно сред някои левичари да харесват Украйна, не ги прави не-левичари и не-лицемери. Важно е да се помни.

2550

7

alfakentavur

07.12 2022 в 17:55

Ето на - гордеят се. Като Пол Пот пред скелетите на избитите от него. Скоро и вие рашистки мекерета ще бъдете приравнени на хитлеристката пропаганда и извън закона. Гответе се да емигрирате в Сибир.

345

6

Джендо Джедев

07.12 2022 в 17:29

Еврак, викаш, ако не беше гръмнал мостът (то не е ясно и кой го гръмна, де), нямаше да бомбят Украйна, а? ;)

345

5

Джендо Джедев

07.12 2022 в 17:28

Много ясно, този човек стана пример за обединител на нацията си и за лидерство в труден момент. Няма да изберат оня канален плъх Путлер, я! :D

2550

2

alfakentavur

07.12 2022 в 17:13

Освен това и ще се гордеят, че рашистите оставили населението на Украйна без електричество, вода и отопление.

2073

1

Johnny B Goode

07.12 2022 в 17:07

Сега ще дойдат Еврото и компания да кажат "То пък едно списание..."