Специално нареждане към украинските длъжностни лица да се въздържат от псувни

OFFNews 31 януари 2024 в 21:09 1986 1

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

На украинските официални лица е било наредено да спрат да използват нецензурни изрази в изявленията си, тъй като стресът от близо двегодишната руска инвазия се увеличава, съобщиха днес две правителствени агенции.

Нападението на Москва е довело до смъртта на десетки хиляди души, унищожило е обширни територии и е довело до разселването на милиони хора, а много украинци редовно осмиват руския президент Владимир Путин и неговите сили чрез вулгарен език, предаде Ройтерс.

Националната агенция за борба с корупцията написа публикация в Telegram, че понякога получава оплаквания от длъжностни лица, които ругаят в социалните медии или по време на публични изяви. Националната агенция за борба с корупцията и Агенцията за държавна служба на Украйна направиха съвместно изявление, в което призоваха длъжностните лица да спазват официално разписаните кодекси за поведение.

"Длъжностните лица – от министри до кметове – трябва да се въздържат (включително в извънработно време) от разпространяване на информация, по-специално от публикуване на коментари в сайтове и социални мрежи, които биха могли да навредят на репутацията на държавните органи", инструктираха от Националната агенция за борба с корупцията.

Агенциите предложиха вулгарният език да се ограничи до частна обстановка и само до определени "критични" ситуации, "като например серия от сирени за въздушно нападение или опити на държавата агресор да внуши фалшиви твърдения", става ясно от съобщението, публикувано в социалната мрежа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

1

Johnny B Goode

31.01 2024 в 21:43

Това малко като в оня стар виц :

Майстори отишли да ремонтират училище. Имайки в предвид грубия им език, директорът ги събрал предварително и им казал:
- Тъй като тук е училище, моля ви да се въздържате от груби изрази и псувни.
Така всичко вървяло добре... Един ден обаче, Пешо изпуска кофа с боя върху главата на Иван...
Иван тъкмо да го напсува, и се досеща, че са в училище и благо казва:
- Пешо, не си прав. И майка ти не е права, и баща ти не е прав и изобщо целия ти род не е прав...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки