Спасиха зрението на залетия с киселина хореограф на Болшой театър

Вероника Шербанова 25 януари 2013 в 14:29 1540 0

Художественият ръководител на Болшой тетаър Сергей Филин, Снимка: ИТАР-ТАСС
Художественият ръководител на Болшой тетаър Сергей Филин, Снимка: ИТАР-ТАСС

Лекари успяха да спасят зрението на художествения ръководител на Болшой театър Сергей Филин, който беше залят с киселина преди седмица.

Балетмайсторът е получил изгаряния на двете си очи, като тези на дясното му око са по-тежки. Засега не е ясно каква част от зрението на Филин ще се запази, но то ще се възстанови достатъчно, че да може да се върне на работа, коментира главният офталмолог на Русия д-р Владимир Нероев.

По думите на Нероев състоянието на 42-годишният балетмайстор е стабилно и има признаци на подобрение. Въпреки това лечението и рехабилитацията на Филин ще отнемат около година, допълни лекарят.

Първата пластична операция за възстановяването на лицето на пострадалия ще бъде след 3-4 месеца в зависимост от степента на възстановяване на тъканите след изгарянето, обясняват лекарите.

Художественият ръководител на Болшой театър Сергей Филин беше залят с киселина на 17 януари от неизвестен мъж с маска. Филин получавал заплахи през последния месец, стана ясно по време на разследването. Засега полицията не е задържала заподозрян за нападението.

Според разследващите най-вероятната причина за нападението над балетмайстора е, че е свързано с професионалните му занимания. Не е изключено да е станал жертва на междуособици в театъра.

Инцидентът със Сергей Филин е най-тежкият в 200-годишната история на Болшой театър, въпреки че неведнъж е имало борби за власт между балетисти, хореографи и режисьори, обясниха служители на театъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!