Соловьов обвини министъра на правосъдието на Украйна, че е убил Пригожин. Той му се присмя

OFFNews 24 август 2023 в 13:11 5308 3

пропаганда
Министърът на правосъдието на Украйна гледа предаването на Соловьов и яде пуканки.

Кремълският пропагандист Владимир Соловьов реши да оправдае руския диктатор Владимир Путин и да намери "убиеца" на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. В предаването си той обяви, че Готвачът на Путин е очистен от украинците и то поименно назова министъра на правосъдието на Украйна Денис Малюска.

Соловьов в традиционния си стил с куп нецензурни изрази, но с траурен глас говори за смъртта на Пригожин. 

"Това е тяхно (на украинците) дело. Или Малюска (украинският министър на правосъдието Денис Малюска), или каквото му е името на този кретен", каза Соловьов.

Пропагандистът отново обвини прословутите бандеровци, които били извършили за пореден път "високопрофилно политическо престъпление".

"Нека ви припомня, че точно това е в логиката на бандеровците - да извършват високопрофилни политически престъпления. В същото време това няма да е първият атентат", обобщи тъжният рупор на Кремъл.

На свой ред Малюска не остави без коментар изявленията на Соловьов и се присмя на руския пропагандист.

"И така ще бъде с всеки, който блокира реформата в затворите", написа министърът и се снима как яде пуканки пред компютъра.

На 23 август самолет Embraer на Евгений Пригожин се разби в Тверска област в Русия. Загинаха всичките 10 души на борда, включително седем висши "вагнеровци".

Още през нощта стана известно, че тялото на Пригожин е намерено на мястото на катастрофата. В Санкт Петербург в близост до "Центъра Вагнер" се появи импровизиран паметник.

На свой ред британското разузнаване съобщи, че руският президент Владимир Путин е посетил военния щаб в Ростов на Дон, който преди два месеца бе завзет от ЧВК Вагнер по време на метежа през юни.

Анализаторите от Института за изследване на войната пък обявиха, че Путин лично е наредил ликвидирането на ръководителя на ЧВК "Вагнер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

24.08 2023 в 14:17

Страхотно фото! Оставам с впечатлението, че на тоя и ченетата му са second hand...

2099

2

Mateevk

24.08 2023 в 13:29

По-скоро Украйна е подкупила руско ПВО да свали Пригожин. И понеже това си е корупция отвсякъде, а за борбата с нея отговаря украинският министър на правосъдието, ето кой е виновен. Има логика!

12278

1

Bai Tanas

24.08 2023 в 13:26

Даа .. Украйна вкара ПВО в Русия да гръмне Пригожин :)
то не че кочината не е разграден двор ама чак пък толкоз ;)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика