Снимки: 120 пожарникари борят огнен ад в Училището на изкуствата в Глазгоу

OFFNews 16 юни 2018 в 11:06 4749 2

120 пожарникари в Глазгоу се борят с опустошителен огън, обхванал сградата на Училището на изкуствата в шотландския град. Той гори от вчера вечерта, като огнеборците все още не са спрели разпространението на пламъците. Няма пострадали при пожара, който е засегнал всички етажи на университета.

Пожарът става 4 години, след като сградата на Училището на изкуствата отново горя и беше практически унищожена. Ремонтът през 2014-та струвал над 20 млн. паунда.

Съседните сгради на университета също горят, като е запален нощен клуб в кампуса и музикалната зала.

Видеокадри от социалните мрежи показват огромните пламъци, които излизат от прозорците и тавана на университета.

Свидетели разказват също, че се е чула и експлозия от сградата, пише SKyNews.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън коментира ситуацията в Twitter, като благодари на огнеборците за свършената работа и смелостта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

2

Emil Kasamakov

16.06 2018 в 20:33

То и за предния пожар е преувеличено. Уж през 2014 сградата била практически унищожена, пък се разминало само с ремонт. Всъщност тогава към 95% от сградата оцеля.

6031

1

mr.robot

16.06 2018 в 13:10

Не знам дали поради желание за сензация или заради тотално изгубване в превода, но доста сте преувеличили с фактите. Първо, не гори кампуса на университета, а заведението Campus. Второ, не горят всички етажи на университета, а всички етажи на Училището по изкуствата. Други сгради на университета не са засегнати, защото такива няма там (Campus и "музикалната зала" O2 са нито в кампуса, нито са на университета). По-малко сензация и повече факти следващия път, OffNews.
 
X

Да помогнем на украинските деца!