СМС с ракета. Украински фонд приема поръчки за персонализирано съобщение към окупатора върху боеприпаси

Красимир Крумов 22 юли 2022 в 19:34 3218 2

Персонализирани ракети

Снимка Twitter / Мілітарний

За разстрела на Пражката пролет 1968

Чужденци ще могат да поръчват платени персонализирани послания съм руската армия, нейните командири и политически водачи върху корпуса на ракети, снаряди и мини, които украинските бойци използват против окупатора. Получените по този начин средства ще бъдат предавани на украинската армия. За необичайната възможност за комуникация с руската армия съобщи на брифинг в петък директорът на фонд „Върни се жив“ Тарас Чмут, цитиран от полската телеграфна агенция ПАП.

Платформата за поръчки вече работи на адрес https://revengefor.com/, а още в първите часове са приети 8 поръчки - 4 са от Украйна, 2 от Полша и по една от Норвегия и Хонкгонг. Минималното дарение, срещу което можете да изпратите "привет" на руската армия е 500 долара.

Поръчителите ще могат да заявят текст на надписа, който ще бъде нанесен върху корпуса и да изберат типа въоръжение, вида на ракетата или друг боеприпас. Украинските военни ще нанесат надписа върху корпуса на ракетата и ще заснемат фотоотчет за свършената работа. Така всеки желаещ би могъл "да изстреля" персонализирана ракета срещу руската армия-агресор.

„За много хора по целия свят тази война е лична семейна история. Чрез доброволци сега те ще могат да помогнат на нашите въоръжени сили и да отмъстят за нанесените им загуби. Всички средства ще бъдат предадени за нуждите на армията – за свързочна техника, за ново въоръжение.“ – допълни Чмут.

Експертът от Украински военен портал Олександър Архат смята, че проектът ще помогне още по-ефективно да се громи врага, а и даде на приятелите на Украйна зад граница да почувстват, че те също се сражават с тоталитарния режим.

И досега имаше надписи на чужди езици, например на полски - „Za Katyń“ (За Катин), на чешки „Za střílené Pražské jaro“ (За разстрела на Пражката пролет), или на холандски „Wraak voor“ MH-17 (Мъст за MH-17). Все пак Чмут уточнява, че пълна свобода върху текстовете няма да има – ще се преценяват от модератор.

Тарас Николаевич Чмут е украински военен анализатор, сержант от резерва на украинската морска пехота и доброволец. Ръководител е на фонда „Върни се жив“, един от най-мощните обществени фондове за подпомагане на украинската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

2

Propaganda

23.07 2022 в 05:44

Идеята е доста оригинална и символична.

Моето послание би било:
"За тролчето руско, гнидно, под мен...по една изодзадзе."

-7325

1

Връх на простотията и цинизъм, но това никога не е тревожило нацистите, нито преди 75 години, нито сега.