Quantcast

Следващата среща на Г7 ще е без Русия

OFFNews Последна промяна на 25 март 2014 в 08:37 5522 6

Сергей Лавров и Владимир Путин

Снимка AFP

Световните лидери на водещите икономики решиха да изключат Русия от следващата среща на най-богатите държави, съобщи председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой. Тази мярка бе предприета като санкция заради анексирането на Крим от Русия.

Решението бе взето на извънредна среща, свикана от президента на САЩ Барак Обама в Хага.

Световните лидери се договориха да отменят планираната за юни среща на Г8 в Москва и вместо това да се срещнат без Русия в Брюксел.

Г7 (САЩ, Япония, Германия, Франция, Италия, Великобритания и Канада) предупредиха, че подготвя още санкции за Москва, ако Русия не смекчи позицията си по отношение на Крим.

„Ние оставаме готови да усилим действията, включително и да координираме санкции по отделни сектори, а това ще има изключително значим ефект върху руската икономика“, се посочва в изявление на Г7.

Действията на Г7 не останаха без отзвук от Москва, откъдето заявиха, че не са притеснени от предприетите мерки. Според външния министър Сергей Лавров изключването на Русия от Г8 „не е голяма трагедия“.

„Ако нашите западни партньори смятат, че този формат се е надживял, нека да е така. Най-малкото ние не се опитваме да се задържим в този формат и не виждаме голяма трагедия, ако не се състои“, каза Лавров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2014 в 12:30

Г7 е организация на масонската ложа :D

25.03 2014 в 11:54

"Следващата среща на Г7 ще е без Русия"

Русия не участва в Г7!
Русия участва в Г8! Решение за изключването и от този състав не е вземано. Формата Г8 е замразен, затова има среща на Г7.

Еби, учи, еби, учи...

Напишете сега кога е следващата среща на БРИКС.

25.03 2014 в 10:50

Още няма логично обяснение какво е правила русийка там.тя е средна икономическа величина,а сегашният и диктатор е смешен сред Големите,защото освен нисък се оказа ,че е и НИЗЪК!Китай има място сред тях.

25.03 2014 в 10:05

Да не говорим, че и Италия одавна няма място там. Както и САЩ - хич не са сред най-богатите с този техен дълг, но да, сред най-влиятелните са. Споделям, че щом страните от БРИКС не са в Г7-8, то това си е просто някаква G-точка.

25.03 2014 в 09:32

Ами да поканят Китай на мястото на Русия.

25.03 2014 в 09:20

Какво е Г7 (САЩ, Япония, Германия, Франция, Италия, Великобритания и Канада) без Китай, Бразилия, Русия и др. Световните лидери на водещите икономики - измислена организация от преди мнооого години. Може би само Япония заслужава да е там, а другите отдавна не са водещи!!!