След предизвикания от Русия потоп: Безброй животни са удавени, вижте трогателни кадри как украинци спасяват кучета и сърни

OFFNews 06 юни 2023 в 11:33 6905 9

Снимка OFFNews

В социалните мрежи се появиха кадри с бедстващи след взривяването на язовирната стена животни.

Огромен брой животни са загинали, удавени във водите на взривения язовир при ВЕЦ Нова Каховка в Украйна, съобщават екоактивисти. Мащабите на пораженията тепърва ще се установяват, но експерти говорят за екологична катастрофа след предизвикания от Русия потоп по течението на река Днепър. В същото време в социалните мрежи се разпространяват кадри на актове на милосърдие към животните, в които украинци спасяват кучета, сърни и бедстващи животни. От UAanimals обявиха, че в резултат на придошлите след взрива води са загинали всички 260 животни в зоопарка "Приказна дъбрава" в Нова Каховка. 



Спасителните служби обърнаха специално внимание на грижата за домашните любимци и домашните животни. „От себе си още веднъж да напомним: не изоставяйте животните си! Те не са виновни, че съседната нам страна е терорист!“ С такъв призив се обърнаха към жителите на застрашените от заливане райони след взривяването на язовирната стена в Нова Каховка спасителите и местните власти. Изпускането на огромни водни маси създаде опасност както за домашните животни и питомните любимци, така и за дивите животни в полетата и горите, попадащи под нивото на язовирната стена.

Държавната служба за извънредните ситуации (ГСЧС) в Украйна пусна в социалните мрежи алгоритъм за действия за хората, които се намират под чашата на взривения язовир.

„Съберете вещите си и се качете колкото може по-високо в сградата. Сигнализирайте за мястото на пребиваването си чрез звукови сигнали, ярки предмети или надписи. Следете и спазвайте всички указания на оперативните служби. Запазете спокойствие и се грижете един за друг. Не претоварвайте спасителните средства - катери, лодки, салове“, се казва в указанията на властите.

Жителите на застрашените райони получиха указания да съберат всички свои документи, лекарства и предмети от първа необходимост, за изключат електрозахранването и природния газ, да окажат помощ на децата, инвалидите и възрастните хора, да планират маршрута си за евакуация според указанията на местните власти. "Погрижете се за домашните животни и домашните любимци" е едно от указанията.

Кадри в социалните мрежи от часовете след взривяването на язовирната стена показват множество бедстващи животни, а също и такива, на които спасители се опитват да окажат помощ. Едно от филмчетата показва треперещо малко еленче. Друго видео е заснето докато служител на спасителните екипи се опитва да извади от водата куче. А по улиците на един от кварталите в Херсон се появи… бобър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

10

Porr

10.06 2023 в 10:44

И докога тези човешки подобия ще бъдат постоянен член на съвета за сигурност? Крайно време е да ги изхвърлят от там.

-85

9

Агент 001

10.06 2023 в 09:12

За пореден път ватенките доказаха, че да си пълен идиот не е никак трудно. Утре ще взривят някоя АЕЦ и ще рекат, че е пак "специална операция". Тези действия показват само едно - БЕЗСИЛИЕ. Жалка, гнусна и пияна сволач!

22547

7

dolivo

06.06 2023 в 22:37

Човек, руската телевизия, ако не ядосваше, можеше да се гледа като комедия на идиотията

1066

6

milenaka

06.06 2023 в 21:12

Изроди!

12407

5

Bad Horse

06.06 2023 в 19:37

Днес си причиних малко кадри от руските телевизии, да видя какво говорят за това. Нищо, злорадстват. Симонян само дето не пуши от ушите от злоба, Соловьов получи късо съединение в мозъка и зацикли махащ ръце и говорещ несвързано... Разни нафталинови чичковци говорят глупости дето още от 1990-те всички сме надживели. Тези са ЛУДИ! Гледането на руска телевизия е опасно за умственото ви здраве. Още си вярват че те са хуманните, и че търпението им е на изчерпване и че най-накрая Владимир Владимирович няма да издържи и така ще тресне НАТОвците, че ще станат на пух и прах.

318

4

Valioka

06.06 2023 в 17:42

"Освободители"...

345

3

Джендо Джедев

06.06 2023 в 15:58

Два свята! Оркският е излишен!

-529

2

6екеr4о

06.06 2023 в 13:48

Уродите ще спечелят войната на кукуво лято!

Страшен героизъм - да удавиш животните в зоопарка, уродите му с уроди...

2550

1

alfakentavur

06.06 2023 в 12:23

От началото на войната и отношението на украинците към животните е повече от очевидно, че не са един народ с ватниците.