След погрома в Скопие: президентският офис унищожен, журналисти са ранени

OFFNews 14 април 2016 в 07:37 8840 16

Националният офис на президента на Македония Георге Иванов беше напълно унищожен, мебелите в него - подпалени, прозорци на Министерството на правосъдието бяха изпотрошени, а двама журналисти са ранени. Щети има и по паркирани на мястото автомобили.

Това е равносметката от снощния погром в столицата Скопие, започнал като протест на организацията "Протестираме" срещу решението на държавния глава за амнистия на 56 политици от управляващите и опозицията, замесени в скандала с подслушванията въпреки недоволството от решението и в страната, и в чужбина. САЩ например предупредиха, че ще се предпазят от "корумпирани политици".

В протеста участваха няколко хиляди демонстранти. Той ескалира, когато част от тях неуспешно се опитаха да пробият полицейския кордон пред парламента. Те се върнаха при офиса на президента и успяха да влязат. След това са тръгнали към централата на ВМРО-ДПМНЕ и се сблъскали с полицейската охрана.

След неуспешния опит да стигнат до централата на управляващата партия протестиращите започнали да чупят прозорците на Министерството на правосъдието, повредили няколко автомобила, извадили мебелите от офиса на Иванов и ги запалили.

Тогава се намесила спецполицията и започнали ожесточени сблъсъци с демонстрантите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews