След искането за отстраняване на Путин - преврат няма, има пет протокола

OFFNews 09 септември 2022 в 18:53 8141 4

Шайката на петимата (петият държи апарата и прави снимката)

Снимка Никита Юрефев

Шайката на петимата (петият държи апарата и прави снимката)

Петербургската революция срещу Владимир Путин претърпя пълен крах, след като срещу петимата градски депутати, които поискаха държавният глава да бъде признат за държавен изменник бяха образувани административни производства за… дискредитация на руската армия.

На общинските съветници от Смолнинския общински съвет са съставени протоколи за дискредитация на армията, съобщи в туитър съветникът Никита Юрефев, който беше в групата на „превратаджиите“.

Освен срещу Юрефев служителите на 76-то отделение на градската полиция образували административни дела на Дмитрий Балтруков, Дмитрий Палюг, Иван Чеботар и Анна Кисельова. Двама съветници са били пуснати да си идат без протоколи.

Причината за административното преследване срещу петимата са публикациите в социалните мрежи с обръщението, което на 7 септември са изпратили в Държавната дума. В него те предлагат президентът Владимир Путин да бъде отстранен от длъжност заради „държавна измяна“.

Според тях, решението за започване на война с Украйна е довело до гибелта на трудоспособни руски граждани, проблеми в руската икономика, милитаризация на Украйна и разширяване на НАТО на Изток, което причинява вреда на сигурността на Русия и нейните граждани.

Мнозина в социалните мрежи, се съмняват в опозиционността на Юрефев, Балтруков, Палюг, Чеботар и Кисельова и виждат в искането им контролирана от властите пропагандна акция, която трябва да покаже, че в Русия има свобода и дори Путин не е извън критика. Руските съдилища изпращат в затвор или в ареста за много по-малки жестове и дори за протестиране с празен картон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

3

Того

10.09 2022 в 06:44

Идва Видьов ден, края на путлерския режим приближава с всеки отвоюван километър от ВСУ.

2744

2

AAA

10.09 2022 в 00:32

В русия ако имаш щипка мозък и го покажеш си подписваш присъда от поне 10 г. Респект на тези смели хора !!!

15914

1

поп Дръвчо

09.09 2022 в 19:49

Теоретично и в Русия е възможна опозиция.

Защо обикновено тя не се случва е по-сложен въпрос.

 
X

Да помогнем на украинските деца!