Славянск вече е фронтова линия

OFFNews 04 юли 2022 в 21:39 8146 1

война

Снимка ГЩ на Украйна

Фронтова линия.

Руските окупатори се приближават към Славянск, градът се е превърнал във фронтова линия, съобщи кметът на Славянск Вадим Лях пред Espresso.

"Градът вече се е превърнал в град на първа линия. Сега е много важно да се евакуират колкото се може повече хора, а вчерашното събитие (обстрелът на населеното място - бел. авт.) се превърна в маркер и хората започнаха да напускат града по-активно. Вчера той беше напуснат от 70 души, а утре 200 души са готови да го направят и евакуацията продължава. Те се движат в две посоки - Днепър-Ровно, а вторият маршрут е до Покровск и с влак до Лвов", каза той.

По думите му фронтовата линия край града не се е променила от дълго време.

"Градът помага още от първите дни на военните действия и процесът е безкраен. Например, ако вземем вчерашния ден, бяха разрушени 40 къщи. Девететажен блок е частично разрушен. Винаги е жалко за човешкия живот, затова винаги призовавам хората да се евакуират", добави Лях.

Кметът каза колко далеч от града в различни посоки се намират рашистите.

"Ако поемете в посока Лиман към Райгородок, това са 7-10 км, а ако поемете в посока Изюм, Долина, това са 30 км. В посока към Святогорск разстоянието е до 20 км. Артилерията вече удря града - врагът има такава възможност. Може би той ще компенсира липсата на настъпателни действия с обстрел на града, на цивилни граждани. Но ми е трудно да кажа къде ще е основният удар", заключи кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови