Скучно, момичета! Путин определи разследването на Навални за монтаж и компилация

OFFNews 25 януари 2021 в 16:35 8298 0

Руският президент Владимир Путин най-накрая даде обяснения по скандалното разследване на хвърления в затвора опозиционер Алексей Навални за огромния дворец на силния човек в Кремъл. Според него става дума за "монтаж" и "компилация".

Случайно или не, думите на Путин силно напомнят обясненията на Бойко Борисов когато на бял свят излеле скандалния запис, в който глас наподобяващ неговия направи нецензурни коментари по адрес на парламентарния шеф Цвета Караянчева, сипеше закани срещу евродепутата Елена Йончева и собственика на Еврохолд. Тогава българския премиер ги определи като "дийп фейк", което означава монтаж и компилация.

Путин днес проведе онлайн среща със студенти от различни вузове, а на нея третокурсникът Данийл Чемезов си позволи да го попита за публикуваното видео в YouTube за двореца близо до град Геленджик на брега на Черно море. 

"Не съм гледал филма, защото нямах време. Нищо от това, което е представено в него като мое имущество, не принадлежи на мен или на близките ми", отговори Путин.

Той каза, че тези слухове се разпространяват вече над 10 години и целят да промият мозъците на руснаците,

"На езика на един от известните ни персонажи трябва да кажа: Скучно, момичета! Поне нещо друго да бяхте измислили"“, отговори Путин.

Цитатът е от главата "Междупланетен шахматен конгрес" на романа на Илф и Петров „Дванадесетте стола“. Там Остап Бендер казва в шахклуба на градчето Васюки:

"Защо в провинцията няма никаква игра на мисълта? Ето например вашата шахсекция. Тя така се и нарича: шахсекция. Скучно, момичета! Защо всъщност да не я наречете ей така някак по-красиво, наистина по шахматному. Това би привлякло в секцията съюзната маса. Да бяхте нарекли вашата секция, да кажем, „Шахматен клуб на четирите коня“ или „Червеният ендшпил“, или „Загуба на качеството при печелене на темп“. Би било прекрасно! Благозвучно!"

Путин не за първи път ползва въпросната крилата фраза на Остап Бендер. Когато обясняваше, че силите на Асад не са отговорни за смъртоносната химическа атака в сирийския град Хан Шейхун през април 2017 г, руският президент каза: "Спокойно, момичета! Това вече сме го гледали".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови