Скопие чака дата за преговори с ЕС по време на БГ председателството

OFFNews 01 януари 2018 в 19:21 2807 4

Ние имаме готовност и очакване по време на българското председателство на ЕС да получим окончателно дата за започване на преговори за присъединяване към Евросъюза. Това каза македонският президент Георге Иванов, цитиран от БГНЕС.

"Това е един дълъг и мъчителен процес, но администрацията ни има готовност за това... Проблемът е в Гърция, която ни блокира още в самото начало на този процес", каза още Иванов.

Държавният глава на югозападната ни съседка очаква по време на следващата среща на върха на НАТО Република Македония да стане и пълноправен член на Северноатлантическия пакт.

"Надявам се в периода, който идва, структурите на НАТО повече да не бъдат заложници на една-единствена държава-членка на пакта, която се интересува само и единствено от собствените си интереси, а не от интересите на НАТО и от състоянието в целия регион. Ние очакваме по време на предстоящата среща на върха на НАТО това нещо да се случи и Македония най-накрая да бъде член на НАТО", каза още Георге Иванов по време на визитата си на казармата Чойлия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

2

Разбирам ги много добре.
Никой не ще да бъде край Матушка повече. Европа няма алтернатива.
Хайде, хаирлия да е и следващата година и Сърбия!
 
X

Да помогнем на украинските деца!