Синът на Жириновски смени името си. Вече се казва Давид Гарсия

Според разследване на изданието Baza наследникът на руския ултранационалист смята да се пресели за постоянно в Испания

OFFNews 25 май 2022 в 10:01 7149 1

Баща и син
Владимир Жириновски със сина си Игор Лебедев в руската Дума.

Синът на Владимир Жириновски и бивш заместник-председател на руската Дума Игор Лебедев е сменил името, презимето и фамилията си. Това съобщиха журналисти от Телеграм канала Baza.

Според тях Игор Лебедев е сменил името, фамилията и бащиното си име през 2021 г., когато е обявил, че се оттегля от партията, която татко му основа - Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР). Журналистите от редакцията посочват, че разполагат с всички документи по преименуването на сина на Жириновски.

"Причината за това решение може да са санкциите на ЕС, наложени на бившия политик през 2014 г. Синът на Владимир Жириновски е избрал необичайна за Русия фамилия - сега се казва Давид Александрович Гарсия. Като се има предвид голямото количество недвижими имоти в Испания, възможно е Лебедев-Гарсия в крайна сметка да иска да се премести в Европа за постоянно. Типичните имена за този район ще улеснят живота му на новото място", се казва в разследването на Baza.

Лебедев вече е Давид Гарсия.

Изданието отбелязва, че починалият наскоро Владимир Жириновски и сина му са били в конфликт от 2019 г. Разногласията помежду им били за пари и семейните имоти, в които ултранационалистът инвестира далеч от пределите на любимата си Русия. Също така обаче те са имали и противоречия за бъдещото развитие на партията ЛДПР и около назначаването на свои хора на партийни постове и в руския парламент.

Владимир Жириновски почина на 6 април 2022 г. от коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови