Синът на убития журналист Джамал Хашоги замина за Вашингтон

OFFNews 25 октомври 2018 в 21:37 3008 0

Салах Хашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги, е напуснал Саудитска Арабия заедно със семейството си, след като е била отменена забраната да излизат от страната, съобщи правозащитната организация Хюман райтс уоч, цитирана от Франс прес и БТА.

"Салах и семейството му са в самолет на път за Вашингтон", заяви директорката на организацията за Близкия изток Сара Леа Уитсън. Тя посочи, че Салах и семейството му са заминали, след като е била отменена забрана да напускат Саудитска Арабия.

Саудитският журналист и опозиционер Джамал Хашоги, сътрудник на в. "Вашингтон пост", живеещ в изгнание в САЩ, беше убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, където отишъл за документи за сключване на брак с годеницата си туркиня.

Саудитските власти отначало отрекоха журналистът да е мъртъв и твърдяха, че той е напуснал консулството, макар че годеницата му обяви, че той не е излизал от сградата.

След това обаче Саудитска Арабия излезе с няколко поредни версии, като в крайна сметка призна, че Хашоги е бил убит и обяви убийството за предумишлено. 

Във вторник принцът престолонаследник Мохамед бин Салман и саудитският крал Салман приеха Салах и един от братята на Джамал Хашоги в кралския дворец в Рияд и им поднесоха съболезнования.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!