Синът на президента на САЩ е признат за виновен по три обвинения

OFFNews 11 юни 2024 в 19:02 2906 3

Хънтър Байдън бе придружен от съпругата си Мелиса в съда.

Снимка Getty images

54-годишният Хънтър Байдън дойде в съда със съпругата си Мелиса.

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, бе признат за виновен и по трите обвинения във федералното дело за притежание на оръжие - подаване на невярна декларация за придобиване на огнестрелно оръжие, невярна декларация за придобиване на документи и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие, съобщи Би Би Си.

Байдън-младши е излъгал, че не е употребявал системно наркотици в заявление за издаване на разрешително за носене на пистолет. В хода на процеса бе изслушана жената на починалия му брат, с който Хънтър е имал връзка.

След като е признат за виновен, че е употребявал наркотици и е притежавал оръжие, Хънтър Байдън може да бъде осъден на затвор, коментира агенцията. Ако бъде изпратен в затвора, вероятно ще получи много по-лека от максималната присъда от 25 г. за трите обвинения.

Например за обвинението за незаконно притежание на оръжие като потребител на наркотици - най-сериозното обвинение, за което се предвижда максимално наказание от 10 г. - Байдън по-скоро ще бъде осъден на около 20 месеца затвор, казва професорът по право от Южнотексаския колеж в Хюстън Дру Стивънсън. Професор Стивънсън казва, че е виждал хора, които получават само 5 г. за това обвинение.

"И това е за хора, които са били наистина опасни, като например някой, който вече е бил в списъка за наблюдение на ФБР", казва той.

Ако Байдън получи нещо от порядъка на 5 до 10 г., "това би било странно и безпрецедентно", смята професорът.

Стивънсън допълва, че не е виждал някой да е осъден за лъжа във формуляра за проверка на миналото - другите две обвинения на Байдън - освен "сериозни престъпници" като "трафиканти на оръжие".

Първата дама Джил Байдън, която е мащеха на Хънтър Байдън, пристигна във фоайето на съда минути след прочитането на присъдата. Заедно със съпругата му Мелиса двете са седели на първия ред зад Хънтър в съдебната зала.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    8774

    3

    flatko

    11.06 2024 в 23:42

    Подозирам обаче, че татко Байдън няма да започне да продава библии и да се прави на ощипан, а ще признае съдебното решение и ще го приеме.

    145

    2

    Джендо Джедев

    11.06 2024 в 22:09

    Моркова няма ли да изока, че това е заговор и скалъпен процес?

    300

    1

    демотиватор

    11.06 2024 в 19:56

    Бащата яростно се бори да ограничи правото на оръжие, а пък сина... (ジ)
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх