Силни експлозии в Херсон, семействата на офицерите от ФСБ напускат Крим

OFFNews 13 септември 2022 в 16:45 31045 7

Херсон
Херсон.

Днес следобед в Херсон се чуват силни експлозии, съобщи на страницата си във Фейсбук Серхий Хлан, съветник на председателя на областната военна администрация в града.

"В Херсон се чуват силни експлозии. Изглежда, че окупаторите са били ударени с много голяма сила", казва той в съобщението си.

Успешните действия на ВСУ принуждават така наречените "власти" на временно окупирания Крим и южната част на Украйна са принудили окупаторите спешно да преместят семействата си на руска територия, съобщи Главното разузнавателно управление в Киев.

"Въпреки уверенията на населението, че престоят им на полуострова е безопасен, представители на окупационната администрация на Крим, офицери от ФСБ и командири на редица военни части се опитват тайно да продадат домовете им и спешно да изнесат роднините си от полуострова", се казва в доклада.

ВСУ напредват в посока Херсон, но няма да казваме освободените селища от съображения за сигурност, заяви Наталия Хуменюк, ръководител на съвместния координационен щаб на пресцентъра на Силите за отбрана на Южна Украйна.

По непотвърдена информация там голяма руска част се е предала в плен, а пътят към областния център за силите на ВСУ е открит.

Сега дори в освободените селища продължават дейностите, насочени към разминиране на териториите.

"Напредъкът ни продължава, работата продължава. Успехите са доста убедителни. Осъществяваме огнен контрол върху логистиката на противника в окупираната територия, контролираме транспортните артерии, където врагът с невероятна упоритост се опитва да изпробва нови начини за преминаване на река Днепър. Но веднага щом натоварят нов понтон или баржа за транспортиране, артилерията ни се задейства", отбеляза Хуменюк.

Според нея моралът на окупаторите в Херсонска област вече е разклатен и те вече са информирани как да се предадат безопасно и какво трябва да направят, за да навредят на подразделението си, така че то да стане небоеспособно.

Въпреки това руснаците натрупват резерви на левия бряг, тъй като е много трудно да се транспортира оборудване до десния бряг. Според Гуменюк руските окупатори разбират, че трябва да изпълнят заповедта, но осъзнават нейната абсурдност. ВСУ регистрира спорадични опити на Руската федерация да щурмува някои части на фронта. След тежък отпор обаче окупаторите се завръщат без оборудване и със загуби на личен състав.

Гуменюк потвърди, че Руската федерация е съсредоточила няколко подразделения на "кадировци" на левия бряг. В същото време тя припомни, че брадатите кавказци имат за цел да не допуснат отстъпление на руските войски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

8

ob1

14.09 2022 в 09:17

Тролче, факти.бг е пропаганден парцал, в който единственото вярно нещо е датата!

1035

6

Niko Kolev

13.09 2022 в 22:43

И почвам да бегам, бате...

-1650

5

ob1

13.09 2022 в 21:13

Зачезнаха отведнъж... да не би копейките да са свършили по-рано от очакваното?
Май-май - https://offnews.bg/analizi-i-komentari/biudzhetniat-izlishak-na-rusia-se-izpari-defitcitat-%d1%9d-e-blizo-6-mlr-784941.h tml

10298

4

AntiZ

13.09 2022 в 19:11

"Ординарецът сашка беловеждова парапетова дей?"Нахуi, редовно четящ! Потънаха им гемиите при руzzкий корабль.

2910

3

ivenco

13.09 2022 в 19:08

Все хубави новини има днес в руската преса: ХАХАХАХХХАХАХА :))))

Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Холандия вече не приемат документи за туристически визи от руснаци, съобщава Асоциацията на туроператорите на Русия.)))))))((((((
Съединените щати и техните съюзници обсъждат възможността да предоставят на Киев системи за противовъздушна отбрана и бойни самолети в средносрочен и дългосрочен план, според The ​​Financial Times.((((((((((((((())))))))))))
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че контранастъплението на Украйна срещу руската армия едва започва - Ройтерс.))))))))))))))
Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, каза, че всички украинци, които доброволно са получили руски паспорти, ще бъдат осъдени за държавна измяна.)))))))))))))))
Европейският съюз може да подкрепи Украйна, ако тя се опита да си върне контрола над загубените преди 24 февруари територии - вестник ABC, позовавайки се на източници в ЕК

-240

2

редовно четящ

13.09 2022 в 18:49

Ординарецът сашка беловеждова парапетова дей?

1780

1

Гуменюк потвърди, че Руската федерация е съсредоточила няколко подразделения на "кадировци" на левия бряг. В същото време тя припомни, че брадатите кавказци имат за цел да не допуснат отстъпление на руските войски.

... ами те манафите са за туй.
Да го турят на руснаците... отзад
 
X

Да помогнем на украинските деца!