Си Дзинпин обяви курс към модернизиране на китайската армия

OFFNews 13 март 2023 в 07:46 1424 2

Си Дзинпин

Снимка БТА/АП

Си Дзинпин, президент на Китай

Правителството на Китайската народна република трябва да осигури модернизиране на китайската армия за защита на суверенитета и развитието на страната.

Това каза китайският президент Си Цзинпин в речта си на церемонията по закриване сесията на Общокитайското събрание на народните представители, цитиран от ТАСС.

"Необходимо е всестранно насърчаване на модернизацията на националната отбрана и въоръжените сили, за да се превърне китайската армия в стоманен щит за ефективна защита на националния суверенитет, сигурност и интереси, свързани с развитието", каза Си Цзинпин.

Китай има намерение постоянно да придвижва процеса към обединяване с Тайван, каза китайският президент.

Необходимо е да се придържаме твърдо към принципа за "един Китай", съблюдавайки консенсуса от 1992 г., като се стремим да съдействаме активно за мирното развитие на отношенията между двата бряга на Тайванския проток, както и да се противопоставяме решително срещу намесата на външни сили и сепаратистката дейност, насочена към така наречената "независимост на Тайван", подчерта в речта си Си Цзинпин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

2

voododoll

13.03 2023 в 09:02

Съдейки по качеството на топ техниката им

Модерната китайска армия ще е зарината от фейлнали ъпдейти, дефектирали батерии, брикнати устройства и GPS дето те кара да караш в полето....

345

1

Джендо Джедев

13.03 2023 в 07:52

"Необходимо е да се придържаме твърдо към принципа за "един Китай", съблюдавайки консенсуса от 1992 г., като се стремим да съдействаме активно за мирното развитие на отношенията между двата бряга на Тайванския проток..."

Е, щом искате така - оставяте Тайван на мира и готово. Щото на тях много-много не им се живее под крилцето на партията-кърмилница. :D Ей го на как оср@хте Хонг Конг. Хората виждат.