Швейцария затвори въздушно си пространство "до второ нареждане"

OFFNews 15 юни 2022 в 10:57 1831 0

Снимка pexels.com

Швейцарското въздушно пространство "е затворено до второ нареждане" поради повреда в електрониката, съобщи днес в комюнике службата за въздушен контрол "Скайгайд", цитирана от Франс прес и БТА.

"В първите часове на деня се случи повреда при "Скайгайд", швейцарската служба за контрол на въздушния трафик, поради което въздушното пространство бе затворено за движение по съображения за сигурност", се посочва в комюникето.

Дружеството не даде никакви обяснения за причините, довели до повредата. Уточни само, че въздушното пространство се затваря "до второ нареждане", и подчерта, че компанията "съжалява за този инцидент и за последиците от него за своите клиенти, партньори и пътници по летищата в Женева и Цюрих и работи неуморно, търсейки решение".

Международното летище Коантрен в Женева заяви в Туитър, че "всички излитащи и кацащи полети на Женевското летище са спрени до 11.00 ч." (09.00 по Гринуич).

Говорителка на летището в Цюрих, друг голям въздушен хъб на алпийската страна, посочи, че въпреки повредата летището остава отворено.

Според агенция Ей Ти Ес Кийстоун редица международни полети до Швейцария са отклонени по-специално към Милано, Северна Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!