Швейцария е била атакувана от проруски хакери след визитата на Зеленски

OFFNews 17 януари 2024 в 20:54 1623 2

Снимка БТА/АП

Швейцарското правителство съобщи, че няколко негови сайта са станали обект на атака на проруската хакерска група "Ноу нейм" (NoName), предаде Франс прес.

Хакерите поеха отговорност за нападението, като за причина за действията си посочиха посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Швейцария и участието му в Световния икономически форум в Давос, се казва в изявление на швейцарската Федерална служба за киберсигурност.

"Няколко сайта на федералното правителство станаха временно недостъпни", се пояснява в изявлението.

Службата за киберсигурност отбелязва, че е очаквала подобна атака преди посещението на украинския лидер и че са били взети необходимите мерки за сигурност.

Кибератаката бе забелязана бързо, което позволи да се вземат мерки за възстановяване на достъпа до засегнатите сайтове, сред които фигурират сайтовете на няколко министерства, обяснява службата.

"Ноу нейм" вече атакува швейцарското федерално правителство през юни миналата година, припомня АФП, като отбелязва, че на 15 юни Зеленски направи видеообръщение към швейцарските депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

2

ob1

17.01 2024 в 23:10

А аз пак да питам - кога най-сетне сатрапията ще бъде отрязана от интернет?

400

1

демотиватор

17.01 2024 в 22:22

'Ма ка щяло тъй?? Нал' Хелветската конфедерация си е неутрална от време оно, пък орките да я нападнат дигитално?!
Дали не е време да пратят швейцарците от "благодарност" освен аптечки и някое оръжийце на Украйна, само за отбрана, де (ジ)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика