'Ще умрат толкова, колкото е писано'

Всички някога умират, коментира в интервю главният говорител по въпросите на коронавируса в Русия

OFFNews 20 май 2020 в 14:02 8620 1

Снимка Youtube

Д-р Александър Мясников

Отговарящият за информацията за коронавируса в Русия д-р Александър Мясников прогнозира, че инфекцията ще убие толкова хора в страната, "колкото е писано", предаде англоезичното издание The Moscow Times.

Така лекарят и телевизионен водещ "редактира" предишната си позиция, че вирусът няма как да достигне родината му.

Александър Мясников бе назначен в средата на април за главен говорител по темата за коронавируса. Отговорностите му са да информира населението за методите за лечение и превенция и да разбулва фалшивите новини.

"Инфекцията ще си вземе своето и всички ще я прекараме", заяви Мясников в интервю за прокремълския журналист Владимир Соловьов, излъчено във вторник.

„Тези, на които им е писано да умрат, ще умрат. Всички умират някога“, заяви Мясников.

Лекарят призова руснаците да не изпадат в паника при наличие симптоми. „Дори да е коронавирус, какво от това?“, попита той.

„Разбира се, че трябва да направите тест, за да не заразите другите, но разбирате, че това е илюзия“, каза той. „Ще ни свършат тестове, ако всички изтичат да се изследват след всяко кихане", заяви лекарят.

След като думите му бяха широко отразени в медиите, Мясников обвини пресата, че е извадила фразите от контекста. Той заяви, че целта му е била да вдъхне увереност на хората, които с чувстват несигурни и се страхуват за бъдещето.

"Няма нужда да губите енергия и да унищожавате психиката си с паника. Всички сме смъртни по отношение на съществуването си”, написа той на страницата си в социалните медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови