Ще спре ли Русия газа и на Германия и Австрия? ''Газпромбанк'' отказа плащанията им

OFFNews 29 април 2022 в 18:54 8004 8

Снимка Архив

Руската банка "Газпромбанк" е отказала да приеме плащания в евро от Германия и Австрия за газови доставки през април и май, съобщи "Шпигел".

Става дума за плащания на германската фирма "Gazprom Marketing & Trading", която е бивша дъщерна фирма на концерна, но вече оперира самостоятелно.

Министерството на икономиката потвърди новината. Според прессъобщението има "неясноти при обработката на плащанията, но сигурността на доставките в Германия е гарантирана, плащанията трябва да се извършват в евро според договора".

Руският енергиен гигант "Газпром" напълно прекрати доставките на газ за Полша и България. Двете страни очевидно са наказани за това, че са отказали искането на Русия да плащат за газа си в рубли.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи това като "провокация", както и като "агресивен ход и напомняне, че трябва да работим с надеждни партньори и да изграждаме нашата енергийна независимост".

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви пред Конгреса, че Вашингтон няма да остави Русия да сплашва Европа, като прекъсва газовите доставки.

"Няма да ѝ позволим да използва газа и петрола като средство да се измъкне от последиците за агресия си", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

9

230 млрд баксов

30.04 2022 в 00:01

Дори във войната има кодекс на ЧЕСТТА!!!

-2175

7

IvanGrozn

29.04 2022 в 22:09

Малееле жална ни майна наистина хайде всичките тролове задружно един конвой към рая на Земята Русия-стан. Кучето ще ви водъ като подушва за гас. Орките и техните престъпления са наистина отвратителни и ужасни, но най-гнусни са тези, които оправдават действията им. НЕЩАСТНИЦИ ЖАЛКИ СТЕ ВИЕ КОПЕЙКАДЖИИТЕ!

1236

3

БотоксПутю

29.04 2022 в 20:09

Сега става интересно. Ще клекне ли Германия пред оня от бункера с дългата маса.

2051

1

Propaganda

29.04 2022 в 19:47

Немците са алчни боклуци, но нека им дадем шанс да лишат нашия свят от съществуването на руската проказа.