Шпионски игри: Къщата на Скрипал в Солсбъри е продадена на цената, на която той я е купил

OFFNews 05 февруари 2023 в 15:17 2839 1

къща

Снимка БТА/АП

Къщата, която руският шпионин Скрипал купи през 2011 г.

Къщата на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бе отровен заедно с дъщеря си Юлия с руския нервнопаралитичен газ "Новичок", в Солсбъри е продадена на областния съвет графство Уилтшър, в Англия, съобщава "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Жилището е било продадено за сумата от 260 000 британски лири. Цената му по пазарна стойност е била почти 390 000 британски лири, но данни от имотния регистър показват, че областният съвет е купил имота за същата цена, на която Скрипал го е купил преди това през август 2011 г. Предстои ремонт на къщата.

Скрипал и дъщеря му бяха намерени в безсъзнание на пейка в Солсбъри през март 2018 г., след като входната врата на дома им беше напръскана с "Новичок". Наложи се обработка на къщата, която бе обявена за "чиста" от нервнопаралитичния агент година по-късно.

При нападението срещу Скрипалови сериозно пострада полицаят Ник Бейли. Странични жертви се оказаха жителите на Солсбъри Доун Стърджес и Чарли Роули, които открили шишенце от парфюм, съдържащо "Новичок". В резултат на това Доун, която напръскала с нервнопараличиния агент китката си, почина, а Чарли бил приет за лечение в местна болница.

Заподозрените като извършители на атаката срещу Скрипал бяха Анатолий Чепига и Александър Мишкин от руското военно разузнаване. Трети заподозрян, висшият руски агент Денис Сергеев, се смята, че е ръководил операцията на място. Тримата са избягали в Русия след опита за убийство на Скрипалови.

В операцията по "изчистването на дома" след нападението са участвали военни специалисти по химическа, биологична и радиационна защита.

След ремонта в бившето жилище на Скрипал ще се настанят квартиранти.

В информацията не се се съобщава нищо за това къде се намира сега Скрипал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

06.02 2023 в 04:11

И така не можаа да ги отрепат с тоя АНГЛИЧОК(англ. менте на новичок)...
Туй ако бяха руснаците с оригинала сега да им се прави някаква годишнина от фирата на шпионите!!!