Шолц: На Русия ще й се наложи да преговаря с Украйна, не постига нито една от целите си

OFFNews 14 май 2022 в 13:20 9909 14

Олаф Шолц

Снимка БТА архив

Руската армия претърпя повече загуби, отколкото СССР за 10 години в Афганистан, заяви Шолц

Единственият изход за Русия е да преговаря с Украйна. Рано или късно на Москва ще й се наложат преговори, защото не успя да постигне нито една от целите си. 

Това заяви германският канцлер Олаф Шолц, който вчера разговаря с руския президент Владимир Путин по телефона, пред T-online, цитиран от УНИАН. 

Украйна не е завладяна, тя умело се защитава, проявявайки смелост и саможертва. НАТО не се е оттеглил, а всъщност е укрепил източния фланг на Алианса. И той ще стане още по-силен, когато Финландия и Швеция се присъединят. Самата руска армия претърпя значителни загуби, много повече, отколкото за десет години във войната на Съветския съюз в Афганистан. Путин трябва да осъзнае, че единственият изход от тази ситуация е да преговаря с Украйна", каза Шолц. 

Според Шолц Русия сама е влязла в "драматична ситуация". 

Едно от условията на бъдещия мирен договор според канцлера е оттегляне на руските войски. Докато това не се случи, санкциите срещу Русия ще продължат.

Президентът на Русия е длъжен да разбере, че неговата страна ще бъде блокирана от участие в световния прогрес, докато не настъпи истински мир, заяви още Олаф Шолц.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5910

14

Един

15.05 2022 в 00:06

Подкрепям руската "агресия" във войната от 1877-1878 срещу Османската империя. Тогав Ангия и Франция, Германия също са билли против и после са раздробили държавата ни. Ситуацията е същата. Двуличието на запада и наште мисирки е просто потресаващо и отвратително. Който не се учи от грешките в историята ги повтаря

4038

13

Moirae

14.05 2022 в 21:45

Това са някакви езически племена във "великата" рускa "православна", "братска", армия. Да добавим към изброените вече и бурятите, които заедно с чеченците изнасилваха деца и жени, измъчваха, колеха и плячкосваха граждани с вързани ръце, и въобще каквъвто човек им е попаднал на улицата. Ислямска държава вече бледнее и се забравя пред тази варварска паплач.

75

12

230 млрд баксов

14.05 2022 в 21:24

spirit @ много добре си го написал, обаче не е довършено.
Дай го цялото, защото свършва баш на най-интересното, за одеялата...дето са заразени

-60

11

офф бее

14.05 2022 в 19:47

Дух, какви християнски ценности ве, ти зобиш ли се, ко?!
Виж армията на путлер ве! Чеченци, абхазци, осетинци, татари,
башкири, авари, чуваши и казахи. Сирийци и либийци искаше да кара... Руснаците само маршируват пред мавзолея.
Тия ли ще защитават християнските ценности?! То един християнин няма там...
Пази боже!!!

1005

10

Блейк7

14.05 2022 в 18:01

Cipolino, каскет не нося, щото не пази ушите и ми е студено с такъв.

Второ, препоръчвам ти да си спреш Рубин 714 с руската пропаганда и да потърсиш трети източници (не украински и нато-вски) откъдето да помислиш каква е реалната картина на нещата. Още по-добре, потърси източници от самата русия, но не Первий канал ,РТВ и подобните.

Това да цитираш ЯНДЕКС е все едно да цитираш говорителите на Кремъл. Ако искаш независима търсачка ползвай DuckDuckGO, а за да не ти се закачат после разни фейкове по-добре ползвай ТОР.

И като направиш горното ще видиш каква е реалната картина на положението. Да, то далеч не е розово за украинците, обаче вярвай ми това дето ти разпрравят руснаците е толкова далеч от истината колкото Лукашенко и балет.

1005

8

Блейк7

14.05 2022 в 16:28

Абе Спирит ( фейк ли си ориджинал ли си не тъ знам) спри да ги ръсиш тия глупости че ставаш смешен бе човек.

Западът бил загърбил християнските ценности?!!? Пък викаш Путин ги зачитал? Явно си чел Библията наобратно - да те светна че Сатаната е лошия, а Христос е от нашите!

1767

5

fiki

14.05 2022 в 14:43

стойте сега и гледайте как копейката ще обвинява нато, че доведената му майка родина ссср е станала още по-голяма кочина
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика