Шегаджия вдигна на крак ФБР за измислено отвличане в България

OFFNews 28 август 2013 в 13:01 5451 6

ФБР
ФБР

Млад американец вдигна ФБР на крак, като алармиран властите за отвличане на несъществуваща жена в България, съобщи Си Ен Ен.

18-годишният Андрей Михайлевски, родом от щата Ню Джърси, създал измислен онлайн персонаж на име Кейт Бриана Фултън. След това в продължение на една година лично поддържал от името на "Кейт" онлайн авантюра със свой съученик. През юли обявил момичето за отвлечено в България, като звъннал в едно от посолствата на САЩ в Източна Европа. Заявил, че похитители искат за свободата й $50 000. Без да е в течение с измамата, в България позвънил и разтревоженият съученик на Андрей, след като прочел съобщение "Някой да ми помогне" в Туитър профила на "Кейт".

Последвала проверка в хотели и хостели в България, но такова момиче не било открито. Властите предприели разследване на онлайн комуникацията на предполагаемата жертва и така стигнали до Михайлевски, който си признал измамата.

Експериментът на Михайлевски вбесил федералните власти. Извършителят бил арестуван и срещу него били повдигнати обвинения за предоставяне на фалшива информация на официални лица.

Заради неуместната шега федералният съд в Нюарк принуди младежа да внесе 5000 долара като гаранция, че оттук нататък ще ползва интернет само с образователна цел и ще продължи да ходи на училище.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови