Шефът на ЦРУ Бил Бърнс е посетил Киев и се е срещнал с Володимир Зеленски

OFFNews 27 октомври 2022 в 11:41 2116 0

Бил Бърнс
Директорът на ЦРУ Бил Бърнс е посетил Украйна по-рано този месец.

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Бил Бърнс е пътувал до Украйна по-рано този месец, за да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и други официални лица на фона на това, че войната има вероятност да навлезе във втората си година. За визитата на Бърнс в Киев съобщи CNN с позоваване на два източника, запознати с пътуването.

„Докато беше там, той потвърди ангажимента на САЩ да предоставят подкрепа на Украйна в нейната борба срещу руската агресия, включително и продължаващ обмен на разузнавателна информация“, каза неназован американски служител пред CNN. Източниците са отказали повече подробности за пътуването.

Визитата на шефа на ЦРУ в Украйна идва в момент, в който нараства загрижеността на САЩ, че Русия може да се обърне към ядрено оръжие в тази ожесточена война. Бърнс и други американски служители заявиха публично, че не виждат доказателства, за това Москва да се готви активно за предприемане на подобна стъпка, но служители, запознати с разузнаването, предупреждават, че рискът е може би най-високият откакто Русия нахлу през февруари в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!