Шефът на руското разузнаване за убития руски пилот, избягал в Украйна: Морален труп

OFFNews 20 февруари 2024 в 12:46 4769 2

Сергей Наришкин

Снимка GettyImages

Шефът на външното разузнаване на Русия - Сергей Наришкин

Шефът на външното разузнаване на Русия - Сергей Наришкин каза, че руският пилот, който дезертира в Украйна и беше открит застрелян в Испания, е бил "морален труп", когато е планирал бягството си, предадоха руските информационни агенции, цитирани от "Гардиън".

"В Русия е обичайно да се говори или добро за мъртвите, или изобщо нищо. Този ​​предател и престъпник се превърна в морален труп в момента, в който планира мръсното си и ужасно престъпление", каза Сергей Наришкин, цитиран от агенция ТАСС.

Доклади в руски и испански медии сочат, че Максим Кузминов е намерен мъртъв, след като се предполага, че се е преместил в град Вилахойоса в Аликанте на брега на Средиземно море, в район, популярен сред летовниците.

Твърди се, че тялото му е открито миналия вторник на рампата на паркинг под жилищен блок. Докладите сочат още, че той е бил убит от неизвестни въоръжени мъже, които са произвели 12 изстрела.

Пилотът Максим Кузминов прелетя от Русия в Украйна миналия август с военен хеликоптер Ми-8 в пълно бойно снаряжение. След като кацна на украинско летище двамата други членове на екипажа се опитали да избягат, но били застреляни, съобщи украински източник.

Кузминов е получил от украинското разузнаване близо 496 000 долара за дезертирането си и предаването на руския хеликоптер на украинската армия. Руската държавна телевизия съобщи през есента, че руските спецслужби са получили нареждане на ликвидират мъжа, който Москва смята за предател.

Украйна е обявила максимална награда за руски дезертьори, които се предадат заедно с поверената им бойна летателна техника, възлизаща на 990 000 долара, посочва ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

4

демотиватор

20.02 2024 в 13:27

Наришкин, "братушка", ще се намери кой и на тебе да тури ръка, че да те възнагради подобаващо за юначествата ти- кат му дойде времето, скоро... (ジ)

345

3

Джендо Джедев

20.02 2024 в 12:56

Тоя ли беше оня дето мрънкаше като ученичка когато Путкин го беше изправил и го питаше дали подкрепя специалната военна оСерация? :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика