Quantcast

Шефът на Mozilla подаде оставка заради антигей дарение

OFFNews Последна промяна на 04 април 2014 в 13:04 5126 4

Брайън Айк
Брайън Айк

Изпълнителният директор на американската компания Mozilla Брендън Айк подаде оставка след скандал, разразил се заради негово дарение в полза на кампания срещу узаконяването на гей браковете.

Дарението на пръв поглед е нищожно - $1000 и е направено през 2008 година.

За него стана ясно през 2012 г. Десетки хиляди потребители се включиха в петиция настоявайки за оставката на Брендън Айк. 

Айк е създател на браузъра Mozilla Firefox. Той бе назначен за изпълнителен директор на Mozilla на 24 март т.г., като кампанията срещу него започна веднага след повишението му.

Исканията за неговата незабавна оставка бяха подкрепени дори и от няколко членове на борда на директорите на компанията.

След назначаването на Айк множество сайтове блокираха достъпа до своите страници за потребители, които ползват браузъра Mozilla Firefox, с молба да използват друг такъв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2014 в 12:07

Като почнат да отказват да записват децата ви в детската градина, заради това че сте отявлен противник на третия пол и не желаете на детето ви да бъдат пускани клипчета за "сексуална просвета" тогава ще разберете какво е то "еврогейски ценности" и имат ли те почва у нас.

14.04 2014 в 11:58

Това е дискриминация и насилие от страна на толерастите срещу нормалните хора. Няма по-нагли боклуци от тях. Педалските организации трябва да бъдат забранени от закона, като антидемократични.

04.04 2014 в 15:43

Нали има свобода на словото на мисленето на незнам си кво..
Нямаш ли право да не харесваш геовете или само кампаниите в тяхна полза са разрешени?

И аз слагам лисицата и искам тоя да го върнат на работа!

04.04 2014 в 14:30

Веднага си инсталирам лисугера! Това за мен е една добра новина!