Шеф на военна администрация: Русия извърши провокация на брега на Каховка

OFFNews 22 август 2022 в 18:21 8811 0

язовир

Снимка Wiuipedia

Язовирът Каховка.

Руските окупатори са извършили провокация на брега на язовир Каховка, обяви началникът на Никополската районна военна администрация на Днепропетровска област Евгений Евтушенко, без да уточни за какви провокации става дума. Той призова жителите на крайбрежните селища да не излизат на улицата.

"Приятели, на отсрещния бряг на язовира руската армия извърши провокация. Ако е възможно, напуснете улиците, избягвайте места с много хора... Предупреждението важи за градове, села и населени места, разположени на брега на язовир Каховка", написа Евтушенко, цитиран от УНИАН.

И призова местните жители да следят за нови съобщения.

Язовирът Каховка се простира от град Нова Каховка в Херсонска област до южните покрайнини на град Запорожие. По нея минава административната граница на Запорожка, Днепропетровска и Херсонска област. Южният и западният бряг на язовира са окупирани от руски войски, а северният се контролира от въоръжените сили на Украйна.

По бреговете на язовира има много села и населени места. Тук са окупираните градове Енергодар (където се намира Запорожката атомна електроцентрала), Каменка-Днипровска, Днепродное, Василовка, Каховка, както и контролираните от правителството Никопол и близкия Марганец.

По-рано украинците бяха предупредени за високата заплаха от ракетни атаки от страна на Руската федерация на 23-24 август. В тези дни Украйна ще празнува Деня на независимостта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!