Шарл Мишел е бил в Одеса по време на ракетните удари

OFFNews 09 май 2022 в 16:23 2392 4

Снимка Twitter/ @@eucopresident

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел e бил в Одеса по време на ракетните удари по-рано днес, съобщи той в "Туитър".

Четири ракети удариха Одеса, докато Путин държеше реч на Червения площад

По време на срещата си с украинския премиер Денис Шмихал са се чули първите взривове, а дипломатите незабавно са изведени в бомбоубежище, съобщава Би Би Си.

Мишел пише, че е решил да празнува Деня на Европа там, тъй като дори Пушкин казва, че там се усеща европейския дух на Одеса.

"И днес тук украинците спасяват паметници от куршуми и ракети и защитават свободата си от руската агресия. Не сте сами. ЕС е с вас", написа той.

Дипломатът е посетил и пристанището в града. Той пише, че там е видял тонове царевица и зърно, готови за износ, който обаче е блокиран заради войната. 

"Тази крайно необходима храна е блокирана заради руската война и блокадата на черноморските пристанища. Това предизвиква драматични последици за най-уязвимите страни. Нуждаем се от глобален отговор", добавя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

09.05 2022 в 20:40

Крадат орките на Путлер.
Европа си има всичко.

-5502

1

Разумен

09.05 2022 в 18:02

Да уговори да окрадат и житото на украйна, да им избият мъжете, взеха им жените в Европа. Война с доставка на оръжия не се спира.

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша