Quantcast

Сеул смята, че Северна Корея се готви за война догодина

OFFNews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 19:31 6999 5

Севернокорейски танкове.

Снимка Vincent Yu/AP.

Севернокорейски танкове.

Северна Корея се подготвя да обяви война на Южна Корея през 2015 г. и да обедини двете страни отново в една, съобщава Сеул, цитиран от "Интърнешънъл бинзес таймс".

Доказателства за това според южнокорейците са подсилването на армията на Пхенян и удвояването на войниците в определени войскови части.

"След като определи 2015 г. като времето на обединението, Северна Корея се подготвя за мащабна война. За целта страната увеличи двойно броя на обучаваните в летните военни лагери в сравнение с предходните години", се посочва в доклад на министъра на отбраната на Южна Корея.

Поне 19 пъти тази година Пхенян изстреля ракети по територията на южната си съседка, поддържайки отношенията обтегнати.

"Имаме сериозна готовност да се противопоставим на ограничените провокации на Северна Корея, както и на евентуална тотална война", се допълва в доклада на министъра.

Предупреждението идва, малко след като кораби на двете държави размениха предупредителни изстрели около оспорваната морска граница. Сблъсъкът продължи не повече от 10 минути, а причина за него стана пресичането на Северната лимитационна линия от севернокорейски катер. Южнокорейското командване съобщи, че севернокорейският плавателен съд се е оттеглил след размяната на изстрели.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2014 в 09:19

Блядски пак ли си спрял хапчета бе чвек. Недей така вредно е за здравето ти. В Южна Корея било лошо. Явно кореиците не го знаят и гадавете разбирашли бягат на там. Нещо не съм чул за избягал а север кореец. Разбира се къде по - добре е да живееш в комунистическия рай, където да замезваш с децата си, отколкото в третата икономика в азия.

07.10 2014 в 22:56

Е,...вие пък какво искате..,комунизма като не произвежда блага-все трябва да произвежда нещо,може и цирк...с Балканска публика...

07.10 2014 в 20:03

Професор Балкански, можеш повече. До тук си смешен.

07.10 2014 в 19:57

Абе, вие от Офнюз сте някакви много извратени фенове на Северна Корея - има ли ден, в който да нямате новина за там? Екзотика, екзотика, ама от вашия сайт излиза че в Благоевград примерно не се случват толкова неща, колкото в Северна Корея.

07.10 2014 в 19:54

Двете корейски държави говорят едно и също вече повече от половин век.

Истината по въпросът за ОБЕДИНЕНИЕТО НА КОРЕЯ:

Юга не желае да плати икономическата цена за него, а Севера не желае да приеме т.нар. псевдо"демокрация", защото вижда, че тя не носи нищо хубаво, освен за големите империалистически държави, които със сила се опитват да диктуват на целия останал свят какво да прави, за да им угоди и да бъде ограбван от тях.

При това положение как да стане?