Семейството на детето от предизвикалата размирици реклама на HM принудено да напусне дома си

OFFNews 17 януари 2018 в 13:49 12468 4

Майката на 5-годишния модел на H&M, попаднал в центъра на расистки скандал, обяви, че семейството ѝ е принудено да избяга от дома си и да се пресели в Швеция от съображения за сигурност, пише "The Independent".  Тери Манго обаче не изяснява точно каква е заплахата, от която семейството ѝ бяга.

Шведският гигант в производството на дрехи беше обвинен в расизъм, а негови магазини бяха опустошени, след като на сайта му се появи реклама, на която чернокожото момченце е облечено в зелен суитшърт с надпис "Най-готината маймуна в джунглата". 

H&M се извиниха и свалиха снимката от представената онлайн колекция, след като снимката на Лиам Манго предизвика бурна реакция и определения като "расистка" и "неприемлива". Заради острата реакция магазини на компанията бяха принудени временно да останат затворят.

Майката на Лиам - Тери Манго, споделя пред Би Би Си, че семейството се мести да живее в Стокхолм заради притеснения за сигурността. Една от причините е разбиването на магазини на H&M в Йоханесбург и пълното им опустошаване, споделя тя.

Според нея рекламата не е расистка, но казва, че уважава мнението на другите хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

17.01 2018 в 22:57

Жалко ли? Че те са от главните маймуни, които правят другите на маймуни. Изрусена негърка с моделна външност, си скубе косите че "и се налага" да емигрира за чужда сметка:))) А всички трябва да се занимават с тъпа та вдлъбната, евтина сапунка - пиар. На семейство, което намерило лесното.
Същата история, като тука преди няколко години. Идиотките, които се опитваха да кярят нещо, или поне пет минути слава, като опозоряват децата си, кърмят в мола, и не помня с какви други глупости се правеха на жертви.

16193

3

SC

17.01 2018 в 21:51

То се видя кои са истинските маймуни.
Жалко за хлапето и семейството му.

23293

1

Стефан

17.01 2018 в 14:14

А, боже, къв бил номера.