Семействата на заложниците са притеснени от обстрела в Газа

Настояваме министърът на отбраната Йоав Галант и членовете на военновременния кабинет да се срещнат с нас, казват те

OFFNews 28 октомври 2023 в 12:58 1643 1

Заложнички на Хамас

Снимка АП/БТА

Две от освободените заложнички.

Семействата на заложниците, държани от "Хамас" в ивицата Газа, изразиха днес "загриженост" и поискаха обяснения от правителството след интензивните бомбардировки на армията над палестинския анклав, предадоха Франс прес и БТА.

"Семействата са обезпокоени за съдбата на своите близки и очакват обяснения. Всяка минута сякаш се превръща във вечност. Настояваме министърът на отбраната Йоав Галант и членовете на военновременния кабинет да се срещнат с нас тази сутрин", се казва в прессъобщение на асоциацията, представляваща семействата на повече от 220 заложници, отвлечени от Хамас на 7 октомври.

Повечето от заложниците имат израелско гражданство, припомня АФП.

Израелската армия съобщи днес, че е нанесла удари по 150 подземни обекта на "Хамас".

При тях са били убити множество бойци на ислямистката палестинска организация, добавиха въоръжените сили, цитирани от ДПА. "Целта е ясна: да се унищожи всичко, свързано с "Хамас", заяви бригаден генерал Гилад Кейнан от израелските военновъздушни сили.

Израелските въоръжени сили съобщиха също, че вчера са нанесли удари срещу позиции на проиранската "Хизбула" в Ливан, след като групировката е изстреляла ракети към Израел. Ракетите са се приземили в Сирия, по израелски данни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

28.10 2023 в 15:48

По разни холивудски игрални филми съм гледал, че с терористи не се преговаря, било то при заплахи за атентат, заложници и пр.
Показваха и какво се прави с терористите вместо това.
Филмите изглеждаха убедителни... (ツ)
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша