Село след село, град след град: ВСУ освобождава Херсонска област, руснаците бягат (видеа)

Украйна си върна стратегическия Давидов брод, руснаците се вайкат, че скоро ще им се наложи да учат украински език

OFFNews 04 октомври 2022 в 16:01 18172 23

Нова Александровка
Нова Александровка.

Настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Херсонска област продължава в още по-бързи темпове. Руснаците панически отстъпват, за да избегнат обкръжение.

В последните си кореспонденции руските военни кореспонденти масово признават, че армията на РФ няма нито сили, нито достатъчно огнева мощ, за да спре настъплението на защитниците на Украйна.

Днес и то само до обед руските окупатори бяха изтласкани поне от пет селища в Херсонска област. Вероятно броят им е значително по-голям, тъй като става дума само за населените места, от които се появиха видеосвидетелства в Телеграм. Официален Киев продължава упорито да мълчи и поддържа политика на информационно затъмнение. Необявените успехите на ВСУ обаче се потвърждават от руска страна, което говори само за себе си.

Днес падна и Давидов брод - селище, което се смята за стратегически важно за настъплението към областния център. Украински бойци публикуваха видео, как развяват жълто-синия флаг от кула в селището.

Естествено, настроението сред украинските бойци е приповдигнато. Ето и видео от освободеното Старосело.

Видеата от село Богуславка са изключително трогателни. Там бойците от ВСУ бяха посрещнати от множество на площада като истински освободители. Хората ги чакаха с букети цветя и плакаха заедно с воините. След това заедно пяха украинския химн.

В Новопетривка ВСУ украинските сили също бяха посрещнати със сълзи на очи, а местни жителки им донесоха ябълки с думите:

"Откога ви чакаме, юнаци!"

Ето и снимка от Нова Александровка.

Настроението на руските пропагандисти, естествено, е минорно. Корентарите им често се свеждат до "скоро ще ни се наложи да учим украински език".

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков в последните си публикации в Телеграм потвърждава, че руските сили на практика са избягали от фронта край река Ингулец и са оставили в ръцете на ВСУ редица големи селища в околностите на Давидов брод.

"Изоставихме клчовия Давидов брод, за който се сражавахме в продължение на два месеца. Също и редица големи села в околностите. Отстъплението продължава", пише той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

22

Propaganda

05.10 2022 в 18:41

Единствените граници, дето руските боклуци ще трябва да изясняват ще са тези в Сибир. В смисъл какво точно да се даде на Китай.

Както виждаме, Украйна много се впечатли от референдумчетата на пути и изобщо не бие мъсните руски орки.

Дори се уплашиха, изтеглиха се, случайно да не нападнат рация, че рация да не им обяви война.

2073

21

Johnny B Goode

05.10 2022 в 14:54

Винкела, скоро, скоро.
Само да извадят флагмана от морето и веднага ще атакуват Одеса от юг.

645

20

wakeup

05.10 2022 в 11:28

слава слава слава

-1650

19

ob1

05.10 2022 в 08:01

Хахахахахахахахах, винкелът е окъсил :)

-5489

18

Денацификацията е в действие, вече британци, поляци и всякакви боклуци пускат напред. Оставили са няколко села, но загробиха няколко хиялди хохоли и техника събирана цяло лято. Превзимането на празни села не е кой знае какъв успех, но хохолите и такъв не са виждали. Скоро пак ще им се наложи да бранят Киев от север и Одеса от юг, ще ги видим тогава.

705

17

Деспин Митрев

04.10 2022 в 23:25

На ненормалика в кремъл му остава само ядрения коз...

2805

16

Едър Вредител

04.10 2022 в 22:50

Хихи оня козел Кадиров запали ли трите крадени комбайни или още търсят със главния оджа де да пъхнат манивелата,ако ги е подкарал да дойде с тях да помага на Распия,че не знам танкове и камиони останаа ли

345

15

Джендо Джедев

04.10 2022 в 20:32

Мурзилките как се надяват на някакви митични Wunderwaffe-та да обърнат позора на Рашка... Хахахаха! То па да бяха поне Wunder... :D

210

14

Merc

04.10 2022 в 18:29

Ордерче , Матушката ви и Путлер загубиха войната.
Май само вие още не го осъзнавате.
Разбира се , Джуджака може да направи някоя още по голяма тъпотия , но тогава Щатите и НАТО ще му видят сметката и ще върнат Оркостан в каменната ера.
Любопитно ми е кой ще подпише капитулацията на Мужикистан , защото Путлер ще е мъртвец отдавна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!