Село след село, град след град: ВСУ освобождава Херсонска област, руснаците бягат (видеа)

Украйна си върна стратегическия Давидов брод, руснаците се вайкат, че скоро ще им се наложи да учат украински език

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2022 в 16:01 17371 23

Нова Александровка
Нова Александровка.

Настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Херсонска област продължава в още по-бързи темпове. Руснаците панически отстъпват, за да избегнат обкръжение.

В последните си кореспонденции руските военни кореспонденти масово признават, че армията на РФ няма нито сили, нито достатъчно огнева мощ, за да спре настъплението на защитниците на Украйна.

Днес и то само до обед руските окупатори бяха изтласкани поне от пет селища в Херсонска област. Вероятно броят им е значително по-голям, тъй като става дума само за населените места, от които се появиха видеосвидетелства в Телеграм. Официален Киев продължава упорито да мълчи и поддържа политика на информационно затъмнение. Необявените успехите на ВСУ обаче се потвърждават от руска страна, което говори само за себе си.

Днес падна и Давидов брод - селище, което се смята за стратегически важно за настъплението към областния център. Украински бойци публикуваха видео, как развяват жълто-синия флаг от кула в селището.

Естествено, настроението сред украинските бойци е приповдигнато. Ето и видео от освободеното Старосело.

Видеата от село Богуславка са изключително трогателни. Там бойците от ВСУ бяха посрещнати от множество на площада като истински освободители. Хората ги чакаха с букети цветя и плакаха заедно с воините. След това заедно пяха украинския химн.

В Новопетривка ВСУ украинските сили също бяха посрещнати със сълзи на очи, а местни жителки им донесоха ябълки с думите:

"Откога ви чакаме, юнаци!"

Ето и снимка от Нова Александровка.

Настроението на руските пропагандисти, естествено, е минорно. Корентарите им често се свеждат до "скоро ще ни се наложи да учим украински език".

Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков в последните си публикации в Телеграм потвърждава, че руските сили на практика са избягали от фронта край река Ингулец и са оставили в ръцете на ВСУ редица големи селища в околностите на Давидов брод.

"Изоставихме клчовия Давидов брод, за който се сражавахме в продължение на два месеца. Също и редица големи села в околностите. Отстъплението продължава", пише той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8833

23

order4

06.10 2022 в 04:02

За един преател да питам... стана ли глигльо дУпитат или ще си биде обикновен наемник кашавар!!!!

2376

22

Propaganda

05.10 2022 в 18:41

Единствените граници, дето руските боклуци ще трябва да изясняват ще са тези в Сибир. В смисъл какво точно да се даде на Китай.

Както виждаме, Украйна много се впечатли от референдумчетата на пути и изобщо не бие мъсните руски орки.

Дори се уплашиха, изтеглиха се, случайно да не нападнат рация, че рация да не им обяви война.

-76

21

Johnny B Goode

05.10 2022 в 14:54

Винкела, скоро, скоро.
Само да извадят флагмана от морето и веднага ще атакуват Одеса от юг.

635

20

wakeup

05.10 2022 в 11:28

слава слава слава

330

19

ob1

05.10 2022 в 08:01

Хахахахахахахахах, винкелът е окъсил :)

-5417

18

Денацификацията е в действие, вече британци, поляци и всякакви боклуци пускат напред. Оставили са няколко села, но загробиха няколко хиялди хохоли и техника събирана цяло лято. Превзимането на празни села не е кой знае какъв успех, но хохолите и такъв не са виждали. Скоро пак ще им се наложи да бранят Киев от север и Одеса от юг, ще ги видим тогава.

1005

17

Деспин Митрев

04.10 2022 в 23:25

На ненормалика в кремъл му остава само ядрения коз...

2104

16

Едър Вредител

04.10 2022 в 22:50

Хихи оня козел Кадиров запали ли трите крадени комбайни или още търсят със главния оджа де да пъхнат манивелата,ако ги е подкарал да дойде с тях да помага на Распия,че не знам танкове и камиони останаа ли

1020

15

Джендо Джедев

04.10 2022 в 20:32

Мурзилките как се надяват на някакви митични Wunderwaffe-та да обърнат позора на Рашка... Хахахаха! То па да бяха поне Wunder... :D

310

14

Merc

04.10 2022 в 18:29

Ордерче , Матушката ви и Путлер загубиха войната.
Май само вие още не го осъзнавате.
Разбира се , Джуджака може да направи някоя още по голяма тъпотия , но тогава Щатите и НАТО ще му видят сметката и ще върнат Оркостан в каменната ера.
Любопитно ми е кой ще подпише капитулацията на Мужикистан , защото Путлер ще е мъртвец отдавна.