Седалки с формата на мъжко тяло в метрото в Мексико сити (видео)

OFFNews 31 март 2017 в 14:54 6322 3

ООН и управата на мексиканската столица се обединиха в кампания срещу сексуалното насилие над жени, наречена #NoEsDeHombres.

Инициативата бе представена в оригинална форма - в метрото в Мексико сити бяха сложени седалки с формата на мъжко тяло. Организаторите на кампанията заснеха реакциите на пътниците и разпространиха видеото в интернет и то бързо събра над 1 милион гледания.

Целта на акцията е да изрази солидарност с жените, подложени на непрекъснати сексуални набези в обществения транспорт. Идеята е, когато някой мъж седне върху релефната седалка, да си даде сметка колко неприятни могат да бъдат подобни посегателства и как се чувстват мексиканките в такива случаи.

Местата са резервирани само за представителите на силния пол, а обяснението до седалката гласи: "Неудобно е да се седи тук, но това е нищо в сравнение със сексуалното насилие, от което страдат жените докато пътуват ежедневно."

Второ видео показва как реагират мъжете, когато някой заснема задните им части и ги излъчва на мониторите в метростанциите.


Общественият транспорт в Мексиканската столица отдавна има лоша репутация в безопасността на жените. През 2014 г. Британската избирателна компания „YouGov“ провежда проучване за тормоза в обществения транспорт в световен мащаб, а метрото в Мексико Сити е избрано за най-лошото заради вербален и физически тормоз.

С течение на годините градът е опитвал различни стратегии, за да се чувстват жените по-сигурни. Влаковете са с отделни вагони за жени, има и специализирани автобуси само за тях. Миналата година кметът на града предизвиква доста спорове с обявяването на още една нова стратегия - на жените да се предлага малка свирка, с която да свирнат, когато се почувстват застрашени. Но това е посрещнато с насмешка, защото по този начин не се стига до корена на проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

31.03 2017 в 23:47

Аз предлагам друга стратегия: във всеки влак да пътуват няколко визуално ненатрапчиви, но корави мачовци. Ако случайно хванат някой перверзник, свалят го на следващата станция и го изнасилват с дебели и дълги дилдота (от хигиенни съображения не се препоръчва да използват личните си фалоси). А събитието да се отразява пряко по мониторите в метрото.
Мисля че тогава всеки потенциален опипвач много сериозно ще се замисли дали да прави онова, което му се иска да прави.

29217

2

Лопе де Вега

31.03 2017 в 15:37

Види ми се, че този на снимката е средна работа като размер и май трябва да е по-изпъкнал.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!