СБУ стои зад нападение с дронове срещу руски петролен терминал в Ленинградска област

OFFNews 22 януари 2024 в 10:28 3871 5

Атаката

Снимка Социални мрежи

Атака над Уст-Луга

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с украински дронове срещу петролния терминал в Уст Луга, съобщи източник на Укринформ, цитиран от БТА.

В резултат на атаката терминалът, разположен на територията на руската Ленинградска област, спря временно работа, а СБУ пое отговорност за операцията, посочва Укринформ.

Става дума за специална операция срещу морския терминал, заяви източник на агенцията. По думите му дроновете на СБУ ударили съоръжението с висока степен на точност и са предизвикали голям пожар, наложил персоналът да бъде евакуиран.

"Петролният терминал "Уст Луга Ойл" е важен обект за врага. Там се преработва гориво, което след това отива за руските войски. Успешното нападение срещу подобен терминал причинява не само икономически щети на Русия, лишавайки нашественика от възможността да печели (финансово) от войната в Украйна, нарушава сериозно пътищата за снабдяване с гориво на руските сили", добави източникът на Укринформ.

Терминалът е един от най-новите на Русия и един от най-важните за нея. Като цяло той се използва за износ, но и осигурява гориво за руската армия, отбелязва агенцията.

След нападението на СБУ спешно всички танкери са били евакуирани навътре в Балтийско море. Всякакви товаро-разтоварни дейности са преустановени, допълва Укринформ.

Терминалът се стопанисва от компанията "Новатек", руски производител на втечнен газ.

В Ленинградска област в нощта на 21 януари се запали един от терминалите на морското пристанище на град Уст-Луга. Местни медии съобщават, че около 150 души са били евакуирани от предприятието. Жителите на близките градове са чули звуците на дронове. Уст-Луга се намира на 1054 км от границите на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

6

230 млрд баксов

22.01 2024 в 13:00

Орките жънат това което посяха!

Поздравявам ватенките със
Санкт Петербург - Ленинградска област.

Пази боже от ВАТА шизофреници...

345

5

Джендо Джедев

22.01 2024 в 12:00

Комси,

Да, твоят Батюшка няма да го има вече, а твоите алкаши ще са си в блатото понеже там им е мястото. ;)

2099

2

Mateevk

22.01 2024 в 11:09

Да, мрачни времена дойдоха. Да броим разрушения и жертвите на кого били повече. Страшна работа! А мислехме, че човечеството е поумняло. Въобще не е! Даже регрес има. Все по-лесно става да лъжеш и манипулираш, без никой да ти държи сметка за това и само да жънеш плодовете. А това, че са отровни тези плодове никой не забелязва.

-529

1

6екеr4о

22.01 2024 в 10:40

Дойдоха мрачни времена, да се радваме па разрушения и унищожение!

Но блядовете само това заслужават, а и както се вижда - все по-навътре в територията на блатната федерация...
 
X

Да помогнем на украинските деца!