Сблъсъци в Истанбул по време шествие за 1 май

OFFNews 01 май 2016 в 20:25 2993 3

Турската полиция е използвала сълзотворен газ, след като избухнаха сблъсъци с десетки протестиращи, съобщава „Ройтерс”. Няколко стотици демонстранти се опитали да стигнат до централния площад „Таксим”, където тържествата за 1 май – Международния ден на труда, са забранени.

Кадри на телевизия СиЕнЕн-Тюрк показват, че няколко души са вкарани в полицейски автобус.

Властите позволиха на няколко синдиката да отбележат деня на определено място в кв. „Бакъркьой”, близо до летището.

„Хюриет” съобщава, че полицията е използвала и водни оръдия, за да разпръсне група от около 40 протестиращи, които се били събрали за първомайски митинг близо до площад „Таксим”.

Друга група протестиращи от Народната освободителна партия била спряна от полицията на ул. „Барбадос” в Бешикташ. Те се били насочили към планиран марш към Таксим.

Група от около 20 протестиращи е била обградена от полицията, която е прибягнала до употребата на сълзотворен газ и задържала всички членове на групата.

Мъж е бил ударен от камион с водно оръдие. Инцидентът е станал в район „Бейоглу”. Мъжът е починал. Той е 57-годишен. Бил е ударен, докато пресичал улица близо до площад „Таксим”.

Полицията е предприела засилени мерки за сигурност близо до централната джамия в Шишли и спира всички коли и автобуси, които счита за подозрителни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови