Съветничка на Тръмп напуска Белия дом по искане на Мелания

OFFNews 15 ноември 2018 в 07:55 3820 0

Снимка Архив

Заместничката на съветника за национална сигурност на президента Доналд Тръмп - Мира Рикардел, напуска Белия дом по искане на първата дама Мелания Тръмп, съобщи Ройтерс.

Рикардел "ще продължи да подкрепя президента в нова роля в администрацията след напускането на Белия дом", съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, без да уточни каква ще е новата длъжност на досегашния заместник-съветник за националната сигурност.

Според информирани източници по-рано тази седмица Мелания Тръмп се е оплакала на президента от отношението на Рикардел, която е бивш ръководен кадър на Боинг и е работила в предизборния екип на Тръмп.

Спорът между двете се изострил след обиколката на първата дама в Африка през октомври, когато Рикардел се опитала да намали отпуснатите държавни средства за тази обиколка.

Говорителка на Мелания Тръмп потвърди, че първата дама е поискала Рикардел да бъде уволнена. "Канцеларията на Първата дама смята, че Мира Рикардел повече не заслужава честта да работи в Белия дом", каза Стефани Гришъм.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх