Саудитска Арабия плаши гражданите си с 3-годишна забрана за пътуване, ако посетят страна от червената зона

OFFNews 27 юли 2021 в 21:17 8523 0

Саудитска Арабия заплашва гражданите си с 3-годишна забрана за пътуване, ако посетят държава, която попада в червената зона на разпространението на COVID-19, предаде Ройтерс. 

"Всеки, за когото се докаже, че е нарушил по някакъв начин правилата за пътуване, ще бъде подведен под отговорност и ще му бъдат наложени съответните санкции, сред които и 3-годишна забрана за пътуване, при неговото завръщане", е заявил министър на вътрешните работи на страната, поискал да остане анонимен. 

Саудитска Арабия наложи забрана за пътувания, включително и транзитни, до редица страни като Афганистан, Аржентина, Бразилия, Египет, Етиопия, Индия, Индонезия, Ливан, Пакистан, Южна Африка, Турция, Виетнам и ОАЕ.

Министърът на вътрешните работи припомни, че на гражданите все още им е забранено да пътуват до тези държави - директно или през други държави, както и до страни, които все още се борят с овладяването на пандемията от коронавирус. 

Днес Саудитска Арабия е регистрирала 1379 случая на новозаразени с вируса. От началото на пандемията случаите на заболели са 520 774, от които 8189 са завършили с летален край. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки