Саудитска Арабия купува системи за ПВО и оръжия от Русия

OFFNews 05 октомври 2017 в 18:14 6038 4

Снимка РИА Новости

Саудитска Арабия и Русия подписаха предварително споразумение, предвиждащо закупуване на руски системи за противовъздушна отбрана C-400 и производството им в кралството, което е традиционен съюзник на САЩ. 

Освен закупуването на системи С-400 се предвижда и покупката на противотанкови ракетни комплекси Корнет-ЕМ, тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А, автоматични гранатомети АГС-30 и автомати "Калашников" АК-103, съобщава в комюнике саудитската военно-промишлена компания (САМИ), цитирана от Франс прес и БТА.

Освен това Рияд е подписал меморандум за разбирателство, предвиждащ Русия да помогне на кралството да развие собствената си военна индустрия.

Саудитският крал Салман е на посещение в Москва, където се срещна с руския президент Владимир Путин. 

Крал Салман е първият монарх на Саудитска Арабия на официална визита в Русия.

"Сигурен съм, че вашето посещение ще послужи като добър тласък в развитието на нашите междудържавни отношения", каза в началото на срещата Путин.

"Благодарим ви, господин президент, за оказания радушен прием. Щастливи сме, че се намираме в приятелска страна. Стремим се към укрепване на двустранните отношения в интерес на мира и сигурността, в интерес на развитието на световната икономика", отговори саудитският монарх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

05.10 2017 в 22:27

Саудитска Арабия не купува от нас амуниция, понеже ние не произвеждаме такова, а те нямат кавалерия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!