САЩ за първи път не поздравили Русия за националния й празник

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2017 в 07:34 4426 6

Руското посолство във Вашингтон, САЩ

Властите в САЩ за първи път не поздравиха Русия по случай националния й празник - 12 юни, съобщи руското посолство във Вашингтон, цитирано от ТАСС.

"Можем да потвърдим, че от американската страна не е получено поздравление за Деня на Русия. Не помним друг път да е имало подобен случай. Сами си правете изводите", се казва в съобщение на страницата на посолството във Фейсбук.

На 12 юни 1990 г. бе приета декларация за държавния суверенитет на Руската федерация. Оттогава датира и честването на Деня на Русия, който е и национален празник.

По този повод от пресслужбата на Държавния департамент обяснили пред кореспондента на ТАСС във Вашингтон, че при новата администрация на президента Доналд Тръмп бил възприет "нов подход, при който официални поздравления се предават чрез посолствата на САЩ" в съответните страни.

"Ние вече не разпространяваме поздравленията като съобщения за медиите, - казал сътрудник на службата. - Но ние ги публикуваме на сайта си, а те официално се връчват чрез нашите посолства". "Ние не ги разпространяваме сами, но не възразяваме, ако това правят страните получателки", добавил той.

Според ТАСС от пресслужбата се затруднили да кажат било ли е предадено поздравление по случай Деня на Русия чрез посолството в Москва, но обещали да уточнят това.

Източник: БТА

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

5

Denis Rizanov

14.06 2017 в 12:46

Не само ше стоим!
Не само ше стоим, ами ше приемем Албания и Македония, Грузия, Азербайджан, Туркменистан и Израел!
Обаче Турция не! Ше им наложим вето на доматите и краставиците! Може да ги купуваме после по 10лв/кг но няма да ги направим европейски членове! Да си седят... прости диарбекирски рязани членове! Докато не излазят от не-то! ДокЪ не кажат край на опитите "Мустафа да забременее"!
:)

38251

2

Denis Rizanov

14.06 2017 в 11:00

Абе напишете 2 думи кво става в нашия Ес бе! кой се интересува от е.ани краваристанци без етикет и образование?
Напишете какво казва Вацлав Клаус съдбовно: Удари часът Чехия да излезе от ЕС, това е единственото спасение за родината ни, за да я запазим за идните поколения!

Май ше се окаже вярна прогнозата, че българите като застанат на чело в Ес и работата ше отиде на разпад.
:)))

Айде не остана!

Ето и шведите и те се готвят за Швекзит. Не искали да живеят в Съединени европейски щати, работим за референдум за Швекзит.

Колелото на историята се върти!
Напре-е-е-еееед!

25215

1

Лопе де Вега

14.06 2017 в 10:51

Мноо важно. Скоро е 4. юли - руснаците ще им го върнат!

Поздрав!