САЩ унищожиха с ракета атентатор край летището в Кабул

OFFNews 29 август 2021 в 17:55 4594 1

Американската армия унищожи с ракета, изстреляна от дрон, атентатор - самоубиец край летището в Кабул.

В момента на поразяването атентаторът е бил в кола.

Вторичните експлозии от превозното средство показват, че вътре е имало значително количество взривни материали, обясниха американски военни представители пред Си Би Ес.

Предотвратеният атентат е подготвян от афганистанския клон на групировката "Ислямска държава".

Същевременно началникът на кабулската полиция, цитиран от Асошиейтед прес, твърди, че при ракетен удар днес е загинало дете в къща край летището. Би Би Си обаче уточнява, че към момента не е ясно дали случаят е свързан с американската акция по убийството на атентатора.

Самоубийствено бомбено нападение на летището в четвъртък отне живота на 169 афганистанци и 13 американски военни. Тогава "Ислямска държава" пое отговорност за атаката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

30.08 2021 в 09:02

Из Мрежата вече се носят слухове, че дронът е взривил някакъв народен певец, барабар с тъпаните и тамбурите му. Което по принцип е в синхрон с отдавнашната традиция излитащите от Рамщайн дистанционно управлявани апарати да дънят по болници, автобуси с цивилни, сватби, погребения...класика! Между другото въпросните дронове са лесно откриваеми, летят/стрелят от височина до 3км. Американците ги използват само на места, където няма ПВО и авиация, т.к. и най-древните съветски ракети ги брулят без проблем.