САЩ ще освобождават по 1 млн. барела петрол дневно от резервите си в следващите 6 месеца

OFFNews 31 март 2022 в 18:47 1763 0

Снимка БТА

Администрацията на американския президент Джо Байдън ще освобождава по 1 млн. барела на ден от стратегическите си петролни резерви през следващите шест месеца, съобщават от Белия дом, цитирани от БНР.

Според изявлението това е "най-голямото освобождаване на петролни запаси в историята" и се очаква Байдън да призове други страни да се присъединят към усилията на САЩ.

Предстои изявление на самия Байдън, в което той да каже още, че производството на петрол в САЩ в момента "се очаква да се увеличи с 1 милион барела на ден през тази година и с близо 700 000 барела на ден през следващата година".

Американският президент ще призове Конгреса на САЩ да накара компаниите да плащат такси за неизползвани петролни кладенци и за земята, която не използват, за да ги мотивира да увеличат производството.

Освен това той ще призове Конгресът да приеме плана си за ускоряване на прехода към чиста, произведена в САЩ енергия, както и да подпише директива за гарантиране на производството в Съединените щати на ключови суровини и материали, необходими за този преход, се твърди още в изявлението на Белия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови