САЩ ще дадат на Украйна военна помощ за 150 милиона долара

OFFNews 26 октомври 2023 в 22:15 1317 5

Антъни Блинкън

Снимка Getty Images

Антъни Блинкън

САЩ ще предоставят на Украйна нова военна помощ за борба с руската инвазия - на стойност 150 милиона долара, обявиха американският държавен секретар Антъни Блинкън и Пентагонът.

Помощта включва още боеприпаси за изпратените на Киев съвременни системи за противоракетна отбрана, ракети за противовъздушна отбрана "Стингър" и муниции за реактивни системи за залпов огън, съобщава БТА.

Помощта включва и противотанкови системи "Джевлин", над 2 милиона патрона за малокалибрено оръжие и екипировка за бой в зимни условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

5

6екеr4о

27.10 2023 в 11:44

Краят на цитата е: "Такава заплаха съм света не бяхме чували - не ни закачайте, че ще се самоударим с ядрена бомба и всички ще страдаме!"...

Чудо невиждано!?

-529

4

6екеr4о

27.10 2023 в 11:43

Продължавам с цитата:

"Това може би е някакъв странен хумор, но така или иначе е казано по официална пропагандистка телевизия от високопоставена пропагандистка.

Нямаме научен коментар на това изказване и не можем да преценим доколко е възможно да се разбъчка световният интернет с бомби в Сибир.

Но си спомняме едно изказване на покойният главорез и душа на “Вагнер” Евгений Пригожин. Няколко месеца преди да умре той каза думи, които се римуват с казаното от Симонян миналата седмица.

В поредната си филипика против некадърното военно ръководство за начина, по който се води войната, Пригожин каза нещо от сорта: тях (руското военно командване) ги е страх да ударят с ядрено оръжие навън, ама недай Боже да им хрумне да ударят у нас. Какво им пречи - и това може да им дойде на акъла!

Тъй каза Пригожин преди да умре, а сега ние се чудим Симонян с умрелия Пригожин ли се майтапи или с нас, преди да умрем всички в ядрения Апокалипсис."

-529

3

6екеr4о

27.10 2023 в 11:41

Колкото повече време минава, толкова повече се убеждавам, че щатите дирижират хода на войната чрез доставките на видове оръжие, боеприпаси и количествата им.

В това не виждам нищо лощо, очевидно те имат своите съображения, все пак руССия е ядрена сила, а и джуджето е малоумно.

Карикатуристите от "Прас - Прес" в редакционна статия бяха написали:

"Руската пропагандистка и шефка на Russia Today Маргарита Симонян направи страхотно предложение за изправяне на световните кривици.

Дайте, вика, да бабахнем с една ядрена бомбичка в Сибир и ще разстроим електрониката на целия свят, ще спре интернет!

Мойте деца, разправя Симонян, нямат смартфони, аз съм забранила, имат си телефони с копчета. И те всеки ден ми мрънкат: защо другите деца имат, а ние нямаме? А като спре интернет, смартфоните ще станат излишни, ще се върнем в деведесе и някоя година и всичко ще е много хубаво, аз примерно ще съм много доволна. И децата няма да ме питат защо другите ученици имат умни телефони, а те нямат...

345

2

Джендо Джедев

27.10 2023 в 09:19

Спиртник,

гласове.ком... Хахахахахахахаха!

2073

1

Johnny B Goode

26.10 2023 в 22:43

Спирта, да те боли нещо?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки