САЩ прехвърлят войници и танкове в Европа

OFFNews 25 май 2018 в 15:52 5709 5

САЩ прехвърлят войници и танкове в Европа

САЩ са уведомили партньорите си в Европа за прехвърляне на тежка бронирана техника и военнослужещи в рамките на операция „Атлантическа решимост“.

Планирано е да бъдат прехвърлени в Европа 3300 войници от 1-ва бронетанкова бригада и 1-ва кавалерийска дивизия от Форт Худ в Тексас в Полша и балтийските страни, като те ще минат транзитно през Германия, съобщава БНР, позовавайки се на Defense News.

В рамките на учението ще бъде отработено разгръщане на части на американската армия в Европа. За учението от САЩ в Европа ще бъдат прехвърлени не по-малко от 7 танка М1 "Абрамс", около 140 бойни машини „Брадли“, 18 гаубици „Паладин“ и 395 други транспортни верижни машини.

Военната техника ще се придвижва по шосетата, но също така и железопътни линии в балтийските страни, Полша, Румъния, България и Унгария.

Учението „Атлантическа решимост“ е в отговор на агресивната политика на Русия, пише още Defense News.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

26.05 2018 в 05:44

И доколкото съм чувал нещо за пехотата - реално не разбирам действията на американците в Прибалтика. Това е капан.
От там те потенциално имат ход към Калининград, и към Ленинград. Превземането им може да има някаква пропаганда ценност, но руснаците няма да ги предадат. А обсадата им ще се превърне в пропагандна катастрофа за американците. И в най-голямото американско военно гробище.

23293

5

Стефан

26.05 2018 в 05:25

Да, където ги стоварват, те по принцип не могат да се разГърнат. Такъв военен термин има, но на оная география не са успели да го направят даже германците и руснаците през оная война, камо ли тия мухльовци с тия железа от комиксите.
Там е тясно - блата. Където са шосетата от туристическите карти - там. Останалото е умряла работа, няма къде да разгърнеш рота, камо ли друго. И да развърнеш не може - същата теснотия. Зер войската освен да слезе от вагоните - иска и да си тури някъде палатките, кухнята, кенефите, да си намери курви, и изобщо да се развърне:)
Да се разгръща не обича - това е тактическо действие, което се налага от жива противникова отбрана, и значи е станало мазало.


Е, за какво са им - за прикритие на Берлин. Виж военните карти от лятото на 44-та нататък. Забравили са само да включат часовника. Зер Курландската операция е траяла три месеца, само защото е била проведена между другото, иначе би траяла две седмици.

13214

3

XR4

25.05 2018 в 23:15

Добре бе, ора, научете я тая армейска терминология(или поне си вземете консултант на хонорар или поне ги давайте на Стефан да ги прегледа).Учебни или бойни части се разВръщат, а не се разГръщат(един проС редник ли трябва да ви оправя правописните грешки).