САЩ предоставят на балтийските държави военна помощ за $228 млн., заяви Естония

OFFNews 23 март 2024 в 21:18 1346 3

Кадър от Естония

Снимка Архив

Кадър от Естония

Конгресът на САЩ прие законопроект, който предвижда отпускането на военна помощ в размер на общо 228 милиона долара на Естония, Литва и Латвия, в рамките на Балтийската инициатива за сигурност, предадоха Асошиейтед прес и БТА, като се позовават на естонски представители от сферата на отбраната.

"Подкрепата от САЩ значително помогна на Естония, Литва и Латвия да ускорят изпълнението на няколко проекта за развитието на военна инфраструктура и капацитет", каза естонският министър на отбраната Хано Певкур. "Тази (финансова подкрепа) е ясен сигнал, че САЩ... са ангажирани със сигурността и стабилността в региона", изтъкна той.

Балтийската инициатива за сигурност, която стартира през 2020 година, е проект, чрез който американското министерство на отбраната помага за развитието на военния капацитет и оперативната съвместимост на въоръжените сили на Естония, Литва и Латвия.

Естонското министерство на отбраната припомни, че миналата година трите балтийски страни са получили военна помощ в размер на общо 225 милиона долара по тази програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

24.03 2024 в 11:03

демотиватор, напълно съм съгласен с теб. Един танк Абрамс струва 10 милиона. Иначе казано това 22 танка разпределени в 3 държави! Нямам думи! И това е модела М1А2. За последните модели няма да говоря. На Украйна дадоха Абрамс без композитна броня защото, ако попаднели в руски ръце можело да разкрият тайната на тази броня.

135

2

Far Rider

24.03 2024 в 09:35

Поредното обещание и вероятно ще бъде отменено от Тръмп когато стане президент. ЕС, за голямо съжаление се оказа абсолютно недееспособен, нерешителен и пълен с противоречия. Всяка държава, без значение от кого е управлявана, дърпа в различна посока. Стана като в приказката за орел, рак и щука.

400

1

демотиватор

24.03 2024 в 07:31

Кратко казано- малко. Или много малко- модерното оръжие е скъпо. Ще да са за година (пише, че за цялата минала са получили 225млн.), а знаем кой им е комшия на изток, плюс все пак и Беларус...
 
X

Да помогнем на украинските деца!