САЩ повдигат обвинения срещу седем руски агенти за хакерски атаки срещу антидопингови агенции

OFFNews 04 октомври 2018 в 19:28 2382 2

Снимка Reuters

Министерството на правосъдието на САЩ обвини седем служители на руското военно разузнаване в хакерски атаки срещу антидопингови агенции и други организации, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Целта на хакерската атака според обвинителния акт е била да се хакнат компютри и да се откраднат данни за да бъдат делегитимирани антидопингови организации и официални лица, които са разгласили руската държавна програма за даване на допинг на атлети, посочи ДПА.

Обвиненията бяха повдигнати часове след като холандските власти казаха, че са осуетили през април опит на руското военно разузнаване да извърши кибератака срещу базираната в Хага Организация за забрана на химическите оръжия.

Правосъдното ведомство каза, че руските агенти са използвали прокси сървъри, фишинг имейли и злонамерен софтуер, за да установят контрол върху сървъри. Един от тях е шпионирал мрежите и служители на базираната в Пенсилвания компания за ядрена енергия "Уестингхаус електрик", сред чиито клиенти е Украйна, отбеляза Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.10 2018 в 22:00

:))) А чии хакери са влезли в отдела Личен състав на ГРУ, та взеха да изскачат такива подробности и снимки на личният състав на ГРУ?
Фокуси за дебили.
 
X

Да помогнем на украинските деца!