САЩ отварят 4 пропускателни пункта на границата с Мексико

OFFNews 01 януари 1970 в 02:00 400 0

Мигранти

Снимка БТА/АП

Мигранти, проникнали в САЩ от Мексико

САЩ ще отворят четири законни гранично-пропускателни пункта между САЩ и Мексико утре, тъй като високите нива на нелегална имиграция са намалели, съобщава Ройтерс, като се позовава на американските гранични власти.

От американската служба за митнически контрол и защита на границите съобщават, че ще бъдат отворени един пункт в щата Тексас, два пункта в щата Аризона и един в щата Калифорния. Службата изтъква, че сигурността на границата ще продължи да бъде неин приоритет.

Мексиканските служители засилиха имиграционните мерки през последните седмици, включително преместване на мигранти в южната част на Мексико и възобновяване на полетите за депортиране до Венецуела, предаде високопоставен американски служител.

Мексико приветства повторното отваряне на граничните пунктове.

"Това ще бъде от полза за икономиките и на двете страни", се казва в изявление на външното министерство на Мексико.

Американските гранични власти са задържали средно по 6400 мигранти на ден през изминалата седмица, според вътрешен доклад на правителството на САЩ, разгледан от Ройтерс, което е рязък спад от нивата преди Коледа.

Мексикански и американски представители заявиха миналата седмица, че ще задълбочат сътрудничеството помежду си в борбата с миграцията, след като американски представители пристигнаха в Мексико, за да се срещнат с мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!