САЩ обвиниха Русия за извършването на кибератаки

OFFNews 08 октомври 2016 в 10:17 7526 6

САЩ официално обвиниха Русия за извършването на кибератаки срещу политически организации с цел да се намесят в американските президентски избори, предадоха световните агенции.

Наскоро хакнати имейли са "в съответствие с методите и мотивацията на направлявани от Русия действия", се казва в съобщение на департамента по вътрешна сигурност.

Данните разкриха дискусия в Демократическата партия. Публичното им оповестяване доведе до оставки.

Кремъл определи обвиненията като "глупости".

Изтекли през юли имейли показаха, че официални представители на Демократическата партия са били предубедени и на практика са работили срещу кандидатурата на Бърни Сандърс, който изгуби предварителната битка за президентската номинация от другия кандидат Хилари Клинтън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

7

Traqn Savov

08.10 2016 в 19:44

Yes cold wor is back again, load the nuke!!!!

25665

5

Victimized

08.10 2016 в 17:31

Изсмукано от пръстите , но пък лицемерно колкото си искаш. Когато лъсна на Хюсей Обама кафеникавия задник , че слуша дори партньорите си Германия и то на високо ниво , че подслушва повече от ЦвЦв и ББ на негова си територия , че се меси вътрешно политически в безброй правителства и то при положение , че беше доказано с документи и примери , всичко беше заметено и никой не го интересува, но виж Русия , тя е враг нумеро уно ......

11827

4

Victor Dachev

08.10 2016 в 15:13

Мда, Русия е новата Либия.
В интерес на истината се наблюдава драстично увеличение на BruteForce атаките от руски IP-та (вероятно бот мрежи) напоследък глобално и съвсем на посоки. Атакуват по същия начин и блогове, онлайн магазини и прочие. Все едно циганин дърпа кабели за да провери кой може да се крадне. Руснаците са си пословични с това и не е нещо ужасно ново (освен обема). Половината по-малки български сайтове директно са блокирали Русия и Индия като просто здрав разум след като трафика от там така или иначе не се монетаризира, що да се занимаваш с "хакерите" и спамърите им - само главоболия.

Проблемите на Путин са че вече всички знаят че ФСБ наема временно или постоянно подобни групи мизерници покрай хибридната война и сега ходи разправяй че нямаш сестра. А след лъженето и мазането в Украйна, руската дипломация се ползва с имиджа на клошар на Централна Гара. Първи заподозрян и всички подозрения се приемат серозно.

77927

2

El Commandante

08.10 2016 в 12:05

По-добре да обвиняваш в хакерски атаки без доказателства, отколкото да видиш ядрена атака наживо.

Принципно житейско положение.

9918

1

Пешо

08.10 2016 в 11:43

Еми така става, като бъркаш в чуждото гърне, после не трябва да се оплакваш, че ти бъркат в твоето